[ medixsa @ 11.08.2008. 22:22 ] @
Pozdrav !!! Delphi 7, FireBird baza ,UIB Commponents itd Izvinjavam se ako tema nije na pravoj adresi. Situacija je sliejdeca: Imam tabelu "tblArtikli" u tblArtikli sam napravio - definisao LookUp polje koje ukazuje npr.na JM (jedinicu mjere) , JM Naziv ********* 1 Kom (ovo je rezultat LookUp polje iz tabele tblJM) i LookUp polje je Ok i sve funkcionise uredu.Naime,radi se o slijedećem problemu.. takodje,imam tblKasa i u ovoj tabeli sa napravio LookUp polje koje ukazuje na Rezultat LookUp polja (Naziv jedinice mjere) tabele tblArtikli. Zelim,kada dodajem stavke artikala za izdavanje racuna u tabelu tblKasa, rezultat LookUp polje mi vraca rezultat tog LookUp polja u artikli kao "False".Napominjem da se radio o FB bazi i UIB komponentama. Ne razumijem u cemu je problem ,kada su ljudi napravili komponenetu DbLookUp polje iskljucivo za FB. Zaista sam se potrudio da formulisem pitanje na najrazumljiviji nacin,nadam se da ce terazumjeti i bar djelimicno odgovriti na pitanje. Mucim se danima i zaista sam morao da zatrazim pomoc Hvala svima na odgovrima |