[ balka @ 12.08.2008. 01:36 ] @
Unapred se svima izvinjavam za moguce nerazumevanje mog objasnjenja :) Nov sam u ovome.. Ovako.. Potrebno mi je da filtriram podatke u izvestaju. RADI SE O LOCAL REPORT NE CRYSTAL REPORT Npr. na formi imam jedan ReportViewer u kome bi prikazivao vise izvestaja zavisno npr koji je chekBox kliknut. E sad recimo imam tabelu "Korisnik" i u njoj kolone ime i prezime i tabelu npr "Gradovi" i kolonu ime grada E sada recimo kada kliknem na jedan od ta dva chekBoxa da izbaci izvestaj ,kompletne podatke iz tabela. Sada mi treba jos jedan text box u kome bi korisnik naprimer ako se pretrazuju podaci "Korisnik" uneo par karaktera koji se nalaze u koloni ime i tako filtrirao podatke vezano za izvestaj tj. par karaktera vezana za grad. Mislim da sam makar malo bio jasan :( Sta meni konkretno treba i sta ja znam da uradim da bih vam malo olaksao; Znam da napravim izvestaj :) (blago meni) ali iz dizajnera takodje znam da iz dataSeta dodam prevucem polja na izvestaj i sve to radi bez problema ali problem je sto ne znam kako se radi sa parametrima vezano za izvestaje i kako to sve mogu da uradim iz koda a ne iz dizajnera. Iz koda bih radi tako da bi mogao da punim dataSet kada je to potrebno. Dakle da li je moguce napraviti report a ne povezati ga za dataSet pa kasnije to uraditi ili ga vezati pa izmeniti isti taj dataSet u kodu. Ako je to moguce i iz dizajnera pojasnite mi. Unapred hvala i izvinjavam se ako nesto nije jasno :) Da dodam da se radi o C# Visual studio 2005 [Ovu poruku je menjao balka dana 12.08.2008. u 03:01 GMT+1] |