[ cobra-11 @ 12.08.2008. 17:16 ] @
Zdravo imam problem sa Air Live wireless access point WL-5460AP v2.Naime morao sam navedeni AP da resetiram i nakon ponovnog pustanja u rad opet sve da podesim AP radi u WISP modu i kad odaberem karticu WAN PORT tu imam ponudjene opcije medju kojima je i Authentication Type gdje je ponudjeno : 1.PAP/CHAP
2.MSCHAP-v1/v2 without MPPE
3.MSCHAP-v1/v2 with MPPE.
Moze li neko da objasni zasta je svaka od ponudjenih opcija i koju treba da izaberem , AP koristim za wireless internet ??
Evo jos jedno pitanje ako neko bude raspolozen da odgovori : pod karticom SECURITY , imam opciju Encryption i tu je ponudjeno 1.NONE , 2.WEP dosad je radilo sa NONE , da li da ukljucim WEP i sta time dobivam ??
[ okno @ 12.08.2008. 23:43 ] @
Da bi znali odgovor, moramo znati koju konekciju koristi provajder....
[ cobra-11 @ 13.08.2008. 10:30 ] @
Rado cu vam reci koju konekciju koristi provajder ali prvo vi meni recite kako da saznam tu informaciju ?
[ Kolins Balaban @ 13.08.2008. 14:49 ] @
ako je enkripcija do sad radila na none, ne diraj je onda. a zar je tesko isprobati i MSCHAP-v1/v2 without MPPE i MSCHAP-v1/v2 with MPPE pa vidjeti s kojom postavkom ce konekcija ka provideru proci??? to ti je 2 minute posla. prije nego podesis konekciju ka provideru, moras se svojom ap-om spojiti na providerov ap.
[ cobra-11 @ 13.08.2008. 15:00 ] @
Sve 3 ponudjene opcije sam vec bio isprobao i net radi na sve 3 ali me interesuje koja je razlika izmedju njih posto ja nisam nista primjetio ?
[ Kolins Balaban @ 13.08.2008. 15:05 ] @
provider ocito podrzava sve navedene. ti i ne mozes primjetiti neku razliku. to moze primjetiti samo neki hacker koji pokusava hackovati tvoj password od neta :)
[ kondor797 @ 13.04.2009. 19:21 ] @
pozdrav!
Imam jedan problem pa bih zamolio nekog za misljenje....
Problem je u protoku neta...varira,odredjeno kratko vreme funkcionise ok, a onda kao da zapadne u neku vrstu hibernacije pa onda opet radi ok, i tako konstantno u nekom cudnom ritmu...ponekad i par sati se desi da bude stabilan protok!
e sad....ono sto mene zanima je moj acces point Air Live WL-5460AP v2 za wireless koji koristim od lokalnog provajdera...da li je moguce da greska moze biti do njega i da on ne radi kako treba posto sam ubedjen da provajder salje u kontinuitetu jer sam ih pitao i video da svi pokazatelji kod njih govore da nije do njih!?
da li taj access point moze napraviti takvu vrstu problema?...i moze li se to na neki nacin proveriti a da ne moram da ga menjam?