[ 1OXB @ 13.08.2008. 00:20 ] @
Ovo ima unutra 20 belih LED dioda i radi na 12V DC. Zna li neko ima li toga i gde kod nasih dobavljaca?
[ Arnold Layne @ 13.08.2008. 02:06 ] @
poslao na pp, u skladu sa pravilima foruma...

Poz
[ tdjokic @ 13.08.2008. 09:41 ] @
Toga ima na vise mesta, kako ista kao sto je na slici, tako i za obicno sijalicno grlo. Sto neki kazu "u svim bolje snabdevenim radnjama" :-) Problem je, sto se loptaste tesko nalaze. Mislio sam da pocnem da ih koristim kao HLADNE i stedljive sijalice, jer zaista trose malo, ali u sadasnjoj varijanti i osvetljavaju malo. Pretpostavljam da unutra ima isto onoliko LED kao u ovoj tvojoj, koja je reflektorska, a to je za reflektor dosta, ali za opstu rasvetu izgleda da nije. Imam (jedva nabavljene iz Nemacke) 2 komada loptastih, ukljucene su stalno u uticnicu, kao rezervno svetlo u dve prostorije, za slucaj da pregori redovna sijalica.

Usput da skrenem paznju na trik - kad nestane struje, aktivira se ona standardna rezervna sijalica, neonka, sa akumulatorom itd., ali kad samo pregori sijalica, onda je frka - onda imas "obican" mrak, ne mrak zbog nestanka struje, ali mrak je mrak, mozes da se sapletes i padnes, da nesto oboris itd., pogotovu ako si star, bolestan i ne vidis dobr, kao moja keva, a u prilicnoj meri i ja. Ove LED su majka za takvu rezervnu rasvetu, a trose toliko malo da slobodno mozes da ih ostavis stalno upaljene.
[ 1OXB @ 13.08.2008. 19:29 ] @
Hvala lepo svima! Nisam to do sada vidjao u radnjama (ili nisam obracao paznju?!).... potrazicu!
[ baki. @ 15.08.2008. 23:29 ] @
Vidi ovu baterijicu. Ima 17dioda i radi na 4X1,4v u seriju, a
diode spojene paralelno...
Na buvljaku kod Kineza za 300 din.
[ 1OXB @ 15.08.2008. 23:52 ] @
Hvala baki. Pokusacu da to ovde negde nadjem ali se ne secam da sam neku takvu vidjao, barem ne sa toliko dioda.
[ pantic68 @ 17.08.2008. 09:59 ] @
Imas i ovu kamp lampu na buvljaku za 200 dinara.

[ cikajoca @ 18.08.2008. 16:36 ] @
Ja sam takve kupovao ovamo kod nas u snadbevenijim radnjama elektro opremom, ali nisam baš zadovoljan njima. Stavio sam 4 komada u kupaoničke ormariće. Dvije sam ostavio stalno pod naponom a dvije sam uključivao po potrebi, uglavnom od njih četiri, radi još samo jedna i to sa mnogostruko slabijim intenzitetom. E sad, ove moje nisu na 12 volti nego na mrežni napon 230 V naizmjenične struje, imaju ispravljać sa blok kondenzatorom, to sam video kroz tijelo sijalice, nisam ih rasturao. Sve u svemu bile su dosta skupe i brzo su stradale. Radile su korektno oko 3 mjeseca onda je intenzitet počeo da slabi dok nisu potpuno otkazale.
Pozz.