[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 01.11.2003. 16:32 ] @
| Kako da nateram neki od mnogobrojnih apleta ovog tipa da se konektuje na neki server i da skine vremenske podatke? On se u skriptama poziva na neki k_weather.py file..dakle nema nikakvog direktonog linka :) |
[ TiXo @ 01.11.2003. 16:44 ] @
sve je to definisano u samoj temi, meni bas ta weather radi lepo.
glupo pitanje (deo sa pozivanjem mi nije jasan): imas li ti superkarambu?
verovatno da.
onda se zezalica poziva sa $superkaramba ime.theme ili samo superkaramba pa pokazes gde ti je tema...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 01.11.2003. 18:05 ] @
Ma imam obe karambe :) Naterao sam KDE Weather Kicker da radi..i prikaze podatke za BG, ali kad pokrenem u superkarambi njen aplet za vreme, on samo zvrlji prazan. Probam Update, ali nista.
I zanima me kako da nateram (opet ta rec:) aplet za news (npr ka Slashdot serveru) da radi? Isto je Karambin aplet.
[ RiV @ 01.11.2003. 20:08 ] @
Meni radi ako idem sa weather.com ali ako idem sa BBC-ievog onda ne radi, chak imam nekoliko razlichitih lokacija za Stockholm!
Ima i nekoliko razlichitih na kde-look.org tako isprobaj sve pa cesh naci neku dobru!!
[ Tyler Durden @ 02.11.2003. 10:47 ] @
Meni ta weather tema uopste nije radila, ali mislim da je zbog starije verzije karambe... poslije nisam ni probavao
[ popeye @ 02.11.2003. 19:37 ] @
Mislim da je do servera sa kog se skidaju podaci, a ako morate koristiti i proxy server na vasoj mrezi / provajderu i to moze biti uzrok.
Uglavnom, proverite adresu za podatke preko citaca, a za proxy podesite promenljivu http_proxy.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.11.2003. 22:18 ] @
Erm..probao sam i sa karambom 0.17 i sa superkarambom 0.33 (verzija za koju se ne moze reci da je zastarela:) i nema odziva ni za jedan aplet :)
Konfigurisao sam onaj KWeather (mali kvadrat u kickeru) i mogu ga podesiti da dobija prognozu za Bgd, ali u (s)karamba apletima uopste nemam opciju za konfigurisanje! :)
A ni proxy ne koristim..mislim da ni Neobee ne koristi, jer onda ovo ne bi sigurno bio prvi put da nalecem na slican problem.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.