[ surferxyz @ 18.08.2008. 10:09 ] @
Pozdrav svima. Prvo bih napomenuo da nemam nikakvog iskustva u automatizaciji office-a, pa je bilo kakva pomoć dobrodošla. Stoga hvala svima onima koji budu pružili barem spam komaentar ;-) Problem je sledeći. Imamo razvijenu aplikaciju u .net-u. Potrebno je implementirati mogućnost da korisnik sam sebi kreira šablone u wordu, na osnovu kojih će aplikacije generisati određene dokumente (uzeti šablon, popuniti ga podacima i servirati ga korisniku). Šablon bi bio obični .doc koji bi izgledao nešto kao: bla bla bla %IME I PREZIME% bla bla bla %ADRESA% bla bla bal %NEŠTO% ... Pristup Find-Replace teksta bi bio sasvim ok al mi se ne sviđa zbog velike mogućnosti greške kod izrade šablona. Ono što bih ja volio jeste da dodam neki custom toolbar/menu u word koji bi u dokument dodavao NEŠTO što bi predstavljalo podatke koje aplikacija treba da zamjeni sa stvarnim podacima. Aplikacija bi posle uzimala šablone, potom to NEŠTO zamjenila sa stvarnim podacima i servirala korisniku. Moje pitanje je šta da koristim za to NEŠTO. Dodatan problem stvara želja da to NEŠTO radi sa verzijama worda od 2000 do 2007. Isto tako me brine deployment aplikacije ako ne znam koja verzija worda me čeka kod korisnika. Svaki savjet, članak, link je dobrodošao. U svakom slučaju hvala vam što ste pročitali ovu poruku :) |