[ darence @ 18.08.2008. 13:18 ] @
Imam neki script koji prikazuje slike i preko njega se linkuju. Mene sad zanima da li postoji nacin da provalim na kojim strranicama, tj sajtovima se sve nalaze linkovane te slike? Probao sam nesto preko referera, ali mi ne ide. mada je mozda i do hostinga...
[ Miroslav Ćurčić @ 19.08.2008. 15:28 ] @
Pgledaj u Apačevom logu.
[ darence @ 19.08.2008. 21:06 ] @
Hvala

nego mi je malo nepregledan, ja mislio da nesto trpam u bazu, pa da odatle gledam za svaku sliku gde se javlja, ali posto mi ne pali posluzice i ovo
[ stole86 @ 19.08.2008. 21:48 ] @
pa šta je problem da jednostavno čitaš $_SERVER['HTTP_REFERER'] na toj stranici gde se prikazuje slika i da to upisujes u bazu? znači ako se slika ispisuje sa npr image.php?id=10, onda na toj stranici beležiš referer i id slike, i to upisuješ u bazu, i kasniji radi šta hoćeš sa tim podacima...

ps. e da, možda tebi neki firewall/antivirus blokira slanje referera, i vraća ti prazan string, pa ti se čini da ne radi
[ ColdKeyboard @ 19.08.2008. 22:22 ] @
Problem je sto HTTP_REFERER moze da se blokira, tj. podesiti browser da se ne salje...

Mozda je sigurnije da se salje nesto preko $_GET...
[ darence @ 19.08.2008. 22:38 ] @
ma to sa refererom izgleda ima neke veze sa hostingom. potpuno isti kod na jednom radi, na drugom vraca prazan string