[ Tilia @ 18.08.2008. 22:29 ] @
moze li mi tko odgonetnuti o cemu se radi?

http://img297.imageshack.us/img297/5167/new1so8.png

sve bilo ok, do zadnjeg fotkanja, kad se pojavila cudna mreza piksela.
od nekoliko fotki snimljenih u 10 minuta - neke ispale savrsene, neke cijele tako 'izbrazdane', neke djelomično.
sve snimljene u istim uvjetima. fotoaparat malo stariji, canon powershot a75, do sad radio k'o sat.

nesto mi govori da cip odlazi u vjecna lovista...
[ StORM48 @ 18.08.2008. 23:33 ] @
Senzor zaista odlazi u "večna lovišta", s tim što to ne treba da Te brine (čak štaviše! - čitaj dalje). Pre izvesnog vremena, Canon je utvrdio postojanje problema sa senzorima na čitavoj proizvodnji Axx modela (od A60 do A95), koji se ispoljava na pojedinim primercima i to tako što senzor počne da brljavi. Često su simptomi sasvim karakteristični (kao kod Tebe), a nekada dolazi i do potpunog "blackout-a" senzora, pri čemu se umesto prikaza kadra ispred objektiva, vidi samo mrak sa OSD-om ispred.

Kako je Canon utvrdio ko je kriv (oni sami), servis za ovo je besplatan, u svim zvaničnim servisima, bez obzira da li je garancija istekla, da li postoji, da li imaš račun, gde si kupio i tome slično. Znači, sve što se od Tebe očekuje je da aparat odneseš u servis, oni potvrde da je to u pitanju (a jeste - 99%) i uz izvesno čekanje na rezervni deo, dobijaš ispravan aparat nazad za cca 2-4 nedelje, retko duže.

Moli se Bogu da senzor načisto rikne, jer će tada dijagnoza biti lakša

Pozdrav
[ crews_adder @ 24.08.2008. 12:27 ] @
Je l taj savet vazi i za ovo:

?

[ StORM48 @ 24.08.2008. 19:09 ] @
Da, svakako.

Pozdrav
[ Tilia @ 29.08.2008. 08:23 ] @
znala sam za tu objavu, ali palo mi na pamet da bi se servis mogao napravit lud i odbiti, s obzirom da je aparat star 4 godine.
srecom, prihvatili su serijsku pogresku i sad cekam tih par tjedana da dobiju i zamijene cip...

@crews_adder, da, i taj mi je simptom poznat.