[ askaratazor @ 18.08.2008. 23:12 ] @
Cao drugari, imam mali problem. Radim jedan sajt koji bi u sebi trebalo da sadrzi forum. E sad ja ne zelim da imam samo link na forum i da se on otvori u novom prozoru.. Znaci zeleo bih da imam okvir npr. heder za koji sam vec napravio dizajn, ispod toga deo sa banerima/google adsens itd..pretragom.. E sad na sledecem nivou bih hteo da odradim tabelu sa dve kolone (leva recimo neka navigacija, reklama, moja slika, bilo sta ne vezano za forum) a u desnom odeljku da bude sam forum... E sad ja sam pokusao to ovako napravio sam index stranu sa tabelom (3 reda, 1 kolona) u prvi red sam inkludovao heder, drugi red sam podelio na dva polja levo ta moja navigacija, i tu dolazim do dve opcije: 1. Npr forum mi stoji u posebnom folderu /mojforum . Da li mogu nekako da odradim npr <?php include('forum/index.php') ?> pa da odradim instalaciju i to... 2. Varijanta koju sam probao. Nemam poseban folder nego sam iskopirao sve fajlove u radni direktorijum sem index.php, a celu index.php skriptu sam iskopirao u desno polje mog indexa... ta varijanta je odradila instalaciju (na localhostu), ali imam problem sa css-om. Kad pokrenem stranu on mi ucita onako kako sam zamislio samo sto je bez stila (to jest ima forumov default stil, koji verovatno primenjuje i na ostatak).. Pitanje je da li cu morati da linkujem moj stil sa svakom stranicom u forumu (milion + stranica) ili nekako drugacije to da uradim.. Izvinjavam se ako je malo komplikovano, ali u zurbi sam, a treba jos sto stvari da podesim.. |