[ fade @ 19.08.2008. 09:55 ] @
Dakle, sve je to u firmi. Mreza je podesena ovako :
1. Office masina sa ip adresom 192.168.12.2
2. Radna masina sa ip adresom 192.168.12.1
Adrese ne mogu da se menjaju jer su one unapred odredjene programom za prodaju, inace je apoteka u pitanju, i podesene su tako da office masina moze da pristupi bazi koja je na radnoj masini i normalno je koristi, ali pri bilo kojoj promeni ip adresi, cak i ako masine normalno rade u mrezi, program nece da radi, jer su te adrese "ugradjene" i ne mogu se menjati.

3. Modem sam podesio na 192.168.12.3 u nadi da cu uspeti da dotaknem njegov cuveni interfejs, koji je inace preko usb-a, ali nista. Podesio sam mu dns servere, konekcija radi, ali opet ne mogu da mu pristupim. Da li sam negde pogresio u podesavanju ili ?

Jos jednom napomena da prve dve adrese ne mogu da menjam, ping ka modemu radi, veza radi, ali ono sto mi treba, ne.
[ nenosd @ 19.08.2008. 11:02 ] @
Citat:
fade: Dakle, sve je to u firmi. Mreza je podesena ovako :
3. Modem sam podesio na 192.168.12.3 u nadi da cu uspeti da dotaknem njegov cuveni interfejs, koji je inace preko usb-a, ali nista. Podesio sam mu dns servere, konekcija radi, ali opet ne mogu da mu pristupim. Da li sam negde pogresio u podesavanju ili ?

Pa kako si promenio USB IP u modemu ako vec nisi mogao da pristupis interfejsu modema? Sa kog racunara pokusavas da pristupis modemu, sa neke radne stanice ili spolja preko NET-a ??? Pokusaj da upises spoljasnju (dodeljenu) NET IP adresu u browser ...
[ fade @ 19.08.2008. 11:29 ] @
Pa u podesavanjima mreze vezano za TCP/IP protocol, dodelio sam mu dns servere telekoma i naravno sve je radilo bez problema. Inace , do sada je DHCP dodeljivao adresu i probao sam i tu adresu da koristim, ali isto, daje mi gresku, kao i sada. Inace, modem je nakachen na office racunar, a sa istog pokusavam da dodjem do njega. Krajnji cilj je da se oba racunara mogu administrirati preko tog modema.
[ nenosd @ 19.08.2008. 12:01 ] @
Citat:
fade: Pa u podesavanjima mreze vezano za TCP/IP protocol, dodelio sam mu dns servere telekoma i naravno sve je radilo bez problema. Inace , do sada je DHCP dodeljivao adresu i probao sam i tu adresu da koristim, ali isto, daje mi gresku, kao i sada. Inace, modem je nakachen na office racunar, a sa istog pokusavam da dodjem do njega. Krajnji cilj je da se oba racunara mogu administrirati preko tog modema.

Aha ... desavalo se to meni ranije da sa upisanim DNS-ovima nekada (i po par dana) ne mogu sa drugog racunara da pristupim modemu ni sa 192.168.1.1 ni 192.168.1.2 po default-u ili na primer nekada hoce sa jednom a nekada sa drugom adresom bez ikakvog pravila ... ne secam se kako sam resio ali je sve proradilo normalno tek kad sam stavio Auto DNS i konacno presao na PPPOE ... sad mogu sa oba racunara da pristupam modemu i na IP adresi USB i ETH. sa bilo kog racunara kao i sa spoljasnje IP ... Bez ikakve logike je tako i nemam predstavu zasto ... Ili je nesto do telekoma ili neki bug u firmware-u mt882 ... Probaj da resetujes modem ... pa sve ponovo ... :-)
[ fade @ 19.08.2008. 12:45 ] @
Sta god da probam, nece. Menjao sam adrese, subnetove, onako kako su oni napisali, i opet nista, resetovao, i uvek isti rezultat, ne mogu da pristupim modemu. I da, njemu default ip za usb nije onaj koji stoji u uputstvu, nego nesto tipa 169.254.123.13 ili tako nesto, i naravno ni na taj ne reaguje.

edit: Probao sam preko etherneta, nije takodje radilo, vratim na usb i radi, sa istim podesavanjima. Cudno, ali nije vazno.

[Ovu poruku je menjao fade dana 19.08.2008. u 17:53 GMT+1]