[ talicni67 @ 19.08.2008. 15:26 ] @
Nadam se pomoci nekog od vas,jer stvarno nemam koga da pitam za pomoc.Posto sam krenuo u vode web dizajna sam,interesuje me na kojim sajtovima bih mogao naruciti dobre knjige za rad u DW,zatim knjigu kako se prave navigaciona dugmad,menu bar i sl u PS...Jos nesto me interesuje.Da li bi mi neko hteo reci kako se prave template?Da li se to radi u PS ili se koristi nesto drugo?Pitam da bih znao sta uzeti od knjiga.Hvala puno na razumevanju.
[ Rekla Kazala @ 19.08.2008. 17:58 ] @
Javi mi se na priv. Imam toga na "kilo" u elektronskoj formi. Možeš da dobiješ za đ.
[ talicni67 @ 19.08.2008. 21:47 ] @
Ne mogu ti poslati priv. jer moram biti clan 7 dana,a ja sam se registrovao pre 3.Ostavicu ti ovde mail pa mi se javi.Hvala ti u svakom slucaju.

[email protected]

[ talicni67 @ 20.08.2008. 09:19 ] @
Poslao sam ti mail....
[ Red_Devil_019 @ 23.08.2008. 12:49 ] @
Stvarno nebi bilo lose,kad bi jedan od vaj dvojice,sad to poslao meni!!!
Mail i msn je [email protected]
Pa kako vam je lakse!!!
UNAPRED HVALA!!!!!!!!
[ Vlado_V_km @ 03.09.2008. 13:57 ] @
I ja sam pocetnik ali necu da uzmem knjige za dz to bi bilo iskoriscavanje coveka :S Pa ako mozes evo ti moj msn i skype pa da se dogovorimo kako i sta sve treba :D msn: [email protected] skype: vlado_v2
[ Djolex0202 @ 13.04.2009. 23:04 ] @
I ja imam isti problem. Posalji mi ako mozes. [email protected]
[ Shavgan @ 24.04.2009. 19:39 ] @
[email protected]

HVALA UNAPRIJED...
[ coblj9 @ 30.04.2009. 13:09 ] @
ako moze i meni na MSN: [email protected] Thanks :)
[ Mitrović Srđan @ 30.04.2009. 15:56 ] @
www.knowfree.net
http://gigapedia.com/
[ talicni67 @ 30.04.2009. 17:04 ] @
Nemam knjiga u pisanoj formi,ali cu ostaviti linkove ka sajtovima gde se moze naci gomila video tutorijala i knjiga u pdf formatu.

www.dl4all.com
www.downarchive.com
http://cyberwarez.info
www.car.net.pk
www.mechodownload.com
www.tinydl.com
www.grafmania.net
www.gfxworld.ws
www.freshwap.net/forum
www.pravamedia.com/forum
www.rapidsharegfx.com
www.aioforum.com
www.webdenizi.com
www.ddlarea.com
http://designjunkie.ru
www.designturko.com
www.photoshoplady.com ----- tutorijali za photoshop
http://congloi.info ------ ovde ima brdo video tutorijala i pdf knjiga
www.gfxtoday.org


Mislim da je ovo dovoljno za pocetak,i vise od toga.Na youtubu se moze naci isto tako pregrst tutorijala za pravljenje templatea u photoshopu i importovanje u dreamweaver,pravljenje dugmica,nav barova,tekst efekata i sl.Pa...samo napred
[ Cileinteractiv @ 24.07.2009. 10:27 ] @
Da li vredi kupovati knjige na srpskom u knjižarama? Ja sam do sada napravio nekoliko sajtova ali samo preko aplikacija za dizajn na tim sajtovima koji daju free hosting. Hteo bih da krenem od osnove. Predpostavljam da je početak sa HTML-om pa zatim DW a Photoshop i kreiranje i obradu grafike već znam.
Kojim redosledom da krenem?
Hvala.
[ Ivan Ivanic @ 24.07.2009. 10:55 ] @
Ne vredi :-) Iz više razloga. Kao prvo ako hoćeš ozbiljno da se baviš programiranjem bez engleskog je to nemoguće... Tako da čitanje na srpskom ti neće pomoći u tome.
Dalje knjige dok se ne izdaju kod nas već su pomalo bajate :-) Mada tehnologija ne napreduje baš tako brzo ipak je bolje imati nešto iz 2009 nego iz 2007/8.
Treće izbor... Nekad jednostavno imaš 20 knjiga na istu identičnu temu. E sad svako od nas je drugačija osoba i odgovara mu drugačiji pristup učenju. Znači sto puta mi se dešavalo da čitam nešto u jednoj i drugoj i trećoj knjizi i ništa mi nije jasno... E onda uzmem četrvtu i opa kao da mi je neko urezao u mozak. Znači ne možeš se nakupovati knjiga koliko će ti trebati... Često u jednoj knjizi od 15-tak poglavlja ima samo jedno koje će baš tebi biti od koristi...
Da početak je definitivno HTML samo će ti pride trebati i CSS to ti je sad nešto što se ne može razdvajati. Ako si zainteresovan baš za dizajnersku stranu najviše će ti koristiti da ideš na dobro urađene sajtove i gledaš kod kako su urađeni. Znaš kako kažu: posmatraj učitelja, kopiraj učitelja - budi učitelj :-D (mala digresija u zen)

Najviše ćeš imati problema da shvatiš kako da nateraš da svi browseri isto prikazuju ono što zamisliš. Ali polako nauči prvo osnove. I nemoj se odmah nervirati ako ne funkcioniše u svim browserima(to jest IE). Moja preporuka je da izabereš neki od browsera koji su urađeni po w3c standardima(FF, Opera, Chrome) pa da učiš sa njim. Posle ćeš naučiti i kako da to sve funkcioniše u IE(koji ne poštuje standarde).
Što se tiče daljeg redosleda to je isto individualna stvar. Kad naučiš dovoljno html/css da si komotan s njima tada ćeš već znati šta želiš dalje. Tad se opet javi za savet :-)

Inače toplo ti preporučujem w3c schools. To ti je besplatan sajt sa tutorialima za sve živo vezano za web. Tutoriali su na početničkom nivou tako da mislim da će ti baš odgovarati.
Druga stvar što se tiče literature. Traži što više tutoriala na webu a knjige koristi za sticanje solidne osnove za sve. Znači kad naiđeš na neke specifične probleme tipa "kako poravnati boxove u IE a da rade i u ostalim browserima" onda se baci na net pa nađi neki tutorial. E ali da bi znao šta su boxovi za to ti trebaju knjige :-)
[ Cileinteractiv @ 24.07.2009. 11:10 ] @
Ivane, puno ti hvala na savetima. Veća sam naslućivao da bi put ka web dizajneru/programeru trebalo tako da izgleda, jasno mi je da je taj put sve samo ne lak. Već godinama sam u vodama video produkcije i animacije i želim da se "prebacim" na web veliki deo posla oko dizajna i grafike već znam pa krenuću ovako od HTML-a sa nekom literaturom.
[ ebookict.com @ 05.10.2009. 05:30 ] @
new site about ebook: http://ebookict.com