[ xl_kid @ 20.08.2008. 08:56 ] @
| Postovani,
vodjen primerom baze "PorudzbineSLOJ.1973.mdb" postavljenu na ovom forumu pokusavam da uradim slicno sa mojom bazom u izradi. Naime, u primeru koji sam vam prikacio, pokusavam da podatke koje unosim u formi "frmKutije2" po zavrsetku unosa update-ujem pomocu update query i prebacim iz query-ja "qryKosulje-kutija" u tabelu "tblUkupnoKomadaKutija" kako bih kasnije lakse manipulisao podatcima. Takodje mi prilikom pokretanja append query prikazuje upozorenje ali ipak prebaci tj azurira tabelu.
Molim za pomoc. |
[ Getsbi @ 20.08.2008. 11:47 ] @
Što se tiče Append query-ja, ne možeš da dupliraš primarni ključ KutijaID. Podatke koje želiš da dodaš već postoje. Update query nije dobro napisan zato nije izvršiv.
[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 20.08.2008. u 13:02 GMT+1]
[ xl_kid @ 20.08.2008. 12:03 ] @
sta predlazes da uradim
[ Getsbi @ 20.08.2008. 13:12 ] @
Nisam učestvovao u tvojoj temi oko košulja i kutija. Prvo pokušaj da povežeš tabele relacijama pogotovo one na kojima se zasniva master forma i subforma. Potom podformu veži za odgovarajuću tabelu (ako je to tblArtikliUTransportnojKutiji), a ne za njen surogat od query-ja jer samo komplikuješ sebi život. Na kraju kad isčistiš podatke, dobro razmisli o problemu i definiši ga. Tako ćemo imati čistu situaciju.
[ xl_kid @ 21.08.2008. 06:21 ] @
Povezao sam ja tabele, baza koju sam prilozio je samo deo koji me trenutno muci. Naime, posto mi tabela "tblArtikliUTransportnojKutiji" predstavlja ulaz, a ako si primetio svaka kutija ima svoj jedinstveni broj, za izlaz sam stavio da se knjizi samo broj kutije. Sad kako bih dobio i kolicinu, na formi, posle unosa tog broja kutije ja sam hteo, posto nemogu povezati tabelu za otpremnice sa sumiranim brojem komada po kutiji (polje u query-ju), nedozvoljava mi unos u tu tabelu, da iskoristim podatke iz kopirane tabele koja bi se azurirala posle unosa u formi "frmKutije" i na njoj stavio dugme za azuriranje te tabele. Najverovatnije ima jos toliko resenja da se ovaj problem resi ali ja sam pokusao na ovaj nacin. Ako neko vidi da gresim i postoji bolje resenje rad sam saslusati. Unapred hvala.
[ xl_kid @ 21.08.2008. 08:44 ] @
Resio sam problem tako sto sam napravio delete query koji se pokrece pre append query tako da mi isprazni tu privremenu tabelu a potom popuni novim podatcima. Na formi sam stavio dugme sa sledecim kodom:
Private Sub Command22_Click()
On Error GoTo Err_Command22_Click
Dim stDocName As String
stDocName = "dqryUkupnoKomadaKutija"
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit
stDocName = "aqryKosulje-Kutija"
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit
Exit_Command22_Click:
Exit Sub
Err_Command22_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Command22_Click
End Sub
Da li je ovakvo resenje ok ili ne?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.