[ Leftist @ 20.08.2008. 19:27 ] @
Kako da dva sajta na razlicitim domenima prepoznaju korisnika koji se ulogovao na onom drugom sajtu?

U principu, posto kukiji ne mogu da se dele, a ip adrese nisu pouzdane, ne pada mi na pamet trece resenje. Problem je to sto to uspeva googleu izmedju bloggera i mail-a. Jedan od nacina koji mi je pao na pamet je da sajt-satelit ima iframe-ove koji ukljucuju stranu sa glavnog sajta koji bi onda obavestio sajt-dete o tome koji je korisnik u pitanju, ali ovo resenje ne bih nazvao najelegantnijim (osim toga na sajtu bloggera nema iframe-ova).

Druga varijanta koja mi pada na pamet je da kad korisnik dodje bez kukija prvo biva redirektovan na centralni server, koji ga onda vrati nazad.

Ima li neko pametniji predlog?
[ Leftist @ 20.08.2008. 19:48 ] @
Da odgovorim sam sebi na pitanje: google to radi na ovaj drugi nacin, dakle preko redirekcije.
[ Prokleta_Nedelja @ 21.08.2008. 07:24 ] @
Mozes napraviti webservis i da sajtovi tako komuniciraju medjusobno. Mislim da bi to bilo najbolje, ali opet, ako grijesim neka me isprave
[ Leftist @ 21.08.2008. 16:22 ] @
Da, web servis ce da bude nacin kojim ce serveri medjusovno razmenjivati podatke, problem je kako inicijalno identifikovati korisnika. Jedini meni znani nacin je preko cookie-ja, a on se moze procitati samo sa domena koji ga je postavio. jednom kada se korisnik prepozna, razmena podataka moze da ide preko servisa ili kakogod...