[ Ivan_Grunf @ 22.08.2008. 08:10 ] @
| Imam sledeci problem: append query koji u sebi ima LIKE uslov u WHERE delu nece da se pokrene ako ga zovem preko ADODB.Command objekta. Sam query ne prima nikakve parametre, i cilj mu je da napuni neku tabelu. Iz design moda sve lepo radi, kada pozovem iz f-je, nece. Ako izbacim LIKE uslov, onda hoce i iz f-je, tj. preko ADODB.Command objekta. Da li neko zna da li je ovo bug, i da li ima neko zaobilazno resenje, ali ne sa DAO, jer moram da uraim sa ADO.
Pozdrav i hvala! |
[ domaci_a_nas @ 22.08.2008. 08:33 ] @
Pogledaj po netu razlike između ADODB i DAO modela. ADODB koristi ALIKE umesto LIKE i čini mi se # umesto *
[ Ivan_Grunf @ 22.08.2008. 08:41 ] @
Zar ADODB uopste ima svoju sintaksu za SQL koji pises? Zar ne bi trebao on da se prilagodjava sintaksi baze na koju se kaci?
[ goranvuc @ 22.08.2008. 09:32 ] @
Citat:
domaci_a_nas: Pogledaj po netu razlike između ADODB i DAO modela. ADODB koristi ALIKE umesto LIKE i čini mi se # umesto *
E sad si ga bas lupio, nisam nista slicno video - ne znam odakle ti ova informacija ;)
Koristi LIKE i kao visestruki joker karakter "%", a kao pojedinacni "_"
[ Ivan_Grunf @ 22.08.2008. 09:38 ] @
Da li neko moze da mi objasni zasto se ovo desava? Kada se preko ADO-a kacim na SQL Server, koristim njegovu sintaksu, kada se kacim na Access, onda njegovu. Zasto u ovom slucaju nece da prihvati Access sintaksu i insistira da bude % umesto * iako je u Access-u * wilcard za vise?
[ domaci_a_nas @ 22.08.2008. 11:12 ] @
Goranvuc, ne koristim ADO, propustio sam da to napomenem, a za ALIKE sam još davno video na
http://www.praktikum.co.yu/office/access/acc_051.asp . A ono "čini mi se" je u principu Iraq, Iran, what's the difference ?

Nije lepo reći kolegi da je lupio samo zato što je izneo nešto što je tebi nepoznato.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.