[ iizuzetan @ 22.08.2008. 13:26 ] @
Zasto se proverava da li postoji neka vrednost u varijabli $_POST[] ???? Evo primera radi napisacu jedan mali program gde vezano za to da bi pitanje bilo jasnije:

Code:
<html>
<head>
<title>Prime :Prikaz i obrada forme unutar jednog dokumenta</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>
<body>
<h2>Primer :Prikaz i obrada forme unutar jednog dokumenta</h2>
<hr>
<?
if ( ! $_POST["submitiraj"] ){
?>
<form name="primer" method="post" action="obrada.php">
Unesi svoje ime :
<input name="ime" type="text" >
<br>
<input name="submitiraj" type="submit" value="Posalji">
</form>
<?
} else {
echo "Pozdrav " . $_POST["ime"];
}
?>
</body>
</html>

Znaci zanima me zasto se koristi provera if ( ! $_POST["submitaj"] )......?????????Sta se time proverava i sta bi se desilo ako preskocim tu proveru???Ako moze sto detaljnije da mi neko objasni i prostim recima jer nisam strucan, u fazi sam ucenja. Ostali deo programa mozda ima gresku a mozda i ne ali nije bitno to zanemarite i ne komentarisite.Unapred se zahvaljujem

[edit: Nemanja: Kodove stavljaj u [code] tagove, a bold koristi samo da istakneš ono što je zaista bitno.]

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 24.08.2008. u 17:09 GMT+1]
[ del-boy @ 22.08.2008. 13:33 ] @
Pošto na istoj stranici i iscrtavaš formu i kasnije ispisuješ unešenu vrednost kad neko nešto unese i klikne na "Pošalji" moraš razlikovati nekako ova dva slučaja. U ovom kodu, proveravaš da li je korisnik došao na stranicu tako što je uneo link direktno ili tako što je kliknuo na "Pošalji" i u odnosu na to ispisuješ odgovarajuću formu ili tekst.

Ono što je bitno je da vrednost $_POST["submitiraj"] ima netačnu vrednost ako na stranicu nisi došao putem klika na dugme na formi na istoj toj stranici, a ima tačnu vrednost ako jesi došao preko forme.

Najbolje je da probaš da obrišeš tu proveru koja te buni, pa vidi šta se dešava.
[ Miroslav Ćurčić @ 23.08.2008. 11:46 ] @
Još "pravilnije" bi bilo:
Code:
if ( isset( $_POST["submitiraj"] ) ) ... 
[ Nikola Poša @ 23.08.2008. 15:55 ] @
Al' potpuno je isti efekat...