[ iizuzetan @ 22.08.2008. 13:26 ] @
Zasto se proverava da li postoji neka vrednost u varijabli $_POST[] ???? Evo primera radi napisacu jedan mali program gde vezano za to da bi pitanje bilo jasnije: Code: <html> <head> <title>Prime :Prikaz i obrada forme unutar jednog dokumenta</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body> <h2>Primer :Prikaz i obrada forme unutar jednog dokumenta</h2> <hr> <? if ( ! $_POST["submitiraj"] ){ ?> <form name="primer" method="post" action="obrada.php"> Unesi svoje ime : <input name="ime" type="text" > <br> <input name="submitiraj" type="submit" value="Posalji"> </form> <? } else { echo "Pozdrav " . $_POST["ime"]; } ?> </body> </html> Znaci zanima me zasto se koristi provera if ( ! $_POST["submitaj"] )......?????????Sta se time proverava i sta bi se desilo ako preskocim tu proveru???Ako moze sto detaljnije da mi neko objasni i prostim recima jer nisam strucan, u fazi sam ucenja. Ostali deo programa mozda ima gresku a mozda i ne ali nije bitno to zanemarite i ne komentarisite.Unapred se zahvaljujem [edit: Nemanja: Kodove stavljaj u [code] tagove, a bold koristi samo da istakneš ono što je zaista bitno.] [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 24.08.2008. u 17:09 GMT+1] |