[ iizuzetan @ 23.08.2008. 22:08 ] @
Prvo cu napisati program koji radi (numerisao sam redove da bi kasnije bilo lakse), a posle cu izneti problem: Code: 1 <html> 2 <head> 3 <title>Uređivanje poruke</title> 4 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> 5 </head> 6 <body> 7 <h1>Uređivanje poruke</h1> 8 <hr> 9 <? 10 include "povezisabazom.php"; 11 if (!$_GET["idporuka"]){ 12 echo "nepotpuni ulazni podaci"; 13 exit(); 14 } 15 $sql="SELECT * FROM poruke WHERE idporuka=".$_GET["idporuka"]; 16 if(!$q=mysql_query($sql)){ 17 echo "Nastala je greska pri izvodjenju upita za pribavljanje poruke"; 18 exit(); 19 } 20 if (mysql_num_rows($q)==0){ 21 echo "Nepostojeća poruka"; 22 exit(); 23 } 24 $poruka=mysql_fetch_array($q); 25 ?> 26 <form method="post" action=""> 27 <input type="hidden" name="idporuka" value="<?echo $_GET["idporuka"]?>"> 28 Naslov : <input type="text" name="naslov" value="<?echo$poruka["naslov"]?>"><br> 29 Tekst : <textarea name="tekst"><?echo$poruka["tekst"]?></textarea><br> 30 <input type="submit" name="SBuredi" value="Pohrani"> 31 </form> 32 <? 33 $naslov=strip_tags($_POST["naslov"]); 34 $tekst=strip_tags($_POST["tekst"]); 35 $sql="UPDATE poruke SET naslov='".$naslov."', tekst='".$tekst."' WHERE idporuka=".$_POST["idporuka"]; 36 if (!mysql_query($sql)){ 37 echo "Nastala je greska pri izmeni poruke"; 38 exit(); 39 } 40 if (mysql_affected_rows()>0){ 41 echo "Novost je uspešno uređena"; 42 } else { 43 echo "Novost nije izmenjena"; 44 } 45 ?> 46 </body> 47 </html> Znaci ovaj program radi ali i pre nego posetilac u opste i pocne da menja poruku na ekranu, ispod tabele forme za izmenu mu se pojavi poruka "Nastala je greska pri izmeni poruke", a sto ja zelim da izbegnem. To pokusavam da izbegnem dodavajuci ispod reda "9" if (!$_POST["SBuredi"]){ ispod reda "32" sam dodao }else{ i ispod reda "44" } Medjutim sada program u opste vise ne radi i ne moze da se promene podaci u bazi i uvek se pojavi poruka "Nastala je greska pri izmeni poruke". U gornjem programu barem je moglo da se izmene podaci. Takodje sam }else{ stavljao i ispod reda "34", pa zatim "39", i na kraju cak i ispod "44" ali uvek isto ne radi. Da li neko zna gde gresim? Stvarno cu biti zahvalan jer ovo pocinje da me izludjuje jer nikako ne vidim gde gresim. [edit: Nemanja: Kodove stavljaj u [code] tagove, a bold koristi samo da istakneš ono što je zaista bitno.] [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 24.08.2008. u 17:10 GMT+1] |