[ Skopljanac @ 26.08.2008. 17:21 ] @
Moze li mi neko pomoci kratkim (korak po korak) objasnjenjem kako da ubacim klijenta sa Windows XP-a u Domen. Sve sam odradio po knjizi Training Kits Server 2003, ali imam problema:Kad mi trazi password posle promene domena(na XP-u) ne nalazi Domen.Koja su podesavanja na Sevreu 2003, a koja na XP-u? Napomena: Instalirao sam Aktivni Direktorijum na Sevreru 2003 , a i DNS.
[ Miroslav Jeftić @ 26.08.2008. 18:09 ] @
Jesi li podesio IP adrese? Je l' mogu da se pinguju XP i Server 2003?
[ Gazzu @ 26.08.2008. 20:15 ] @
Citat:
Kad mi trazi password posle promene domena(na XP-u) ne nalazi Domen

Kada menjas domen, moras da promenis i DNS. Primarni DNS mora da ti bude IP Adresa Domen Kontrolera koji je zaduzen za domen u koji uclanjujes racunar, kako bi ti razresio ime domena.
[ Skopljanac @ 26.08.2008. 20:39 ] @
Eto, uspeo sam. Problem je bio u tome da sam u tabeli Computer name morao da napisem celo ime domena: beograd.com, mada sam bio siguran 100% da je prolazilo i bez onog ".com" u mojim ranijim podesavanjima. To celo ime "beograd.com sam ubacivao u opciji More pa posle u polju Primary DNS suffix.... Ipak hvala na odgovorima
[ nikolafranovic @ 17.12.2010. 11:01 ] @
pozdrav. imam problema oko dodavanja usera na domen. u server manager mi je zuti uzvicnik na active directory domain server, a crveno "x" na dns server. da li to tako treba? mislio da sam instalirao active directory, nasao sam bas dosta uputstva po internetu, tako da ne vjerujem da sam tu pogrijesio. napravio sam par usera, konektovao sam se sa racunara u mrezi domen\user i loguje mi se, ali mi ne pamti stvari. cim se izlogujem, i logujem na drugom racunaru nemam te stvari kao na proslom racunaru. Da li se domenski nalog vezuje samo za jedan racunar? takodje, interesuje me da li imate skype da mi malo pomognete oko ovoga kada budete imali vremena? hvala puno.

FN
[ Milan_Bozic @ 18.12.2010. 10:17 ] @

Citat:
nikolafranovic: pozdrav. imam problema oko dodavanja usera na domen. u server manager mi je zuti uzvicnik na active directory domain server, a crveno "x" na dns server. da li to tako treba? mislio da sam instalirao active directory, nasao sam bas dosta uputstva po internetu, tako da ne vjerujem da sam tu pogrijesio. napravio sam par usera, konektovao sam se sa racunara u mrezi domen\user i loguje mi se, ali mi ne pamti stvari. cim se izlogujem, i logujem na drugom racunaru nemam te stvari kao na proslom racunaru. Da li se domenski nalog vezuje samo za jedan racunar? takodje, interesuje me da li imate skype da mi malo pomognete oko ovoga kada budete imali vremena? hvala puno.

FN

Domensko okruženje podrazumeva da se jedan user account može logovati na više računara, kako podesiš u AD-u (po default-u može na svakom računaru u domenu). Ukoliko želiš isti Desktop i pristup My Documents-u za određeni account na svim računarima, onda to moraš izmestiti na zaseban server (My Docs ostaju lokalno na mašini, iako je računar član domena i loguješ se sa domenskim account-om). Nadam se da si na ovaj problem mislio :)
[ nikolafranovic @ 14.01.2011. 22:52 ] @
da li je to ovo?

http://www.youtube.com/watch?v=brzFi9KW5c4&feature=related

samo u profile unesem \\ime_servera\Profiles\korisnicko_ime

i to je to?
[ Milan_Bozic @ 17.01.2011. 21:08 ] @
Gde nađe ovog mutavog
[ nikolafranovic @ 26.01.2011. 14:04 ] @
Na youtube-u :P