[ yuMoljac @ 27.08.2008. 22:15 ] @
Znam da je vec milion puta bilo postavljano pitanje ali ima toliko razlicitih modema sa varijacijama firmware-a da nisam imao druge nego da stavim nov topic. Znaci kao sto naslov kaze : jel to moguce izvesti ili da odustanem ? Evo do sada sta sam saznao : Pre sam imao modem TD-8810 koji je kao i ovaj model nudio port forwarding, samo sa jednom razlikom. Kada se u u opciji "Virtual Servers" izabere iz liste gotovih resenja "HTTP Server" i zatim snimim novo podesavanje, dobijem poruku da ce port za konfiguracioni web server biti premesten na 8080. Nazalost, kada se podesavanje snimi, stranica koju daje konfiguracioni web server i dalje radi preko porta 80, a test koji sam izveo sa mali web serverom pokazuje gresku. Da bi potvrdio da nije greska sa moje strane, propustio sam i port 81 i na njemu web server pokazuje da radi pravilno. Znaci modem niti je premestio svoj web server na port 80 niti propusta konekcije sa WAN, ista situcaija je i sa ovim drugim modelom TD-8816. Samo na jednom drugom forumu sam uspeo da nadjem pitanje koje se odnosi na TP link modem (ali ne i odgovor), tako da za sada nemam bas mnogo informacija. PS: ogranicio sam pristup konfiguracionom web serveru na LAN, iskljucio DHCP i stavio staticnu IP adresu na racunaru. PPS: vec mi je palo na pamet da zaobidjem ovaj bag tako sto bi koristio pristup preko SNMP u nadi da ce nekako da premesti server na drugi port i propusti 80, ali do sada sam uspeo da nadjem jako malo programa koji mogu da se kace na modem preko tog protokola i do sada sam mogao samo da citam pomocu njih neke parametre, setovanje nije islo (tacnije nisam mogao ni da se ulogujem za setovanje). DOPUNA: Moze li bilo ko da mi kaze naziv modela ADSL routera-modema sa ekvivalentnim karakteristikama koji takodje ima sposobnost da uradi forwarding porta 80 ? Svejedno mi je da li ce automatski premestiti port za svoj interni web server ili to moram ja rucno da uradim. [Ovu poruku je menjao yuMoljac dana 28.08.2008. u 10:42 GMT+1] |