[ KaAmIkAzA @ 28.08.2008. 13:20 ] @
Pozdrav svima. Problem je sledeci: ListView popunjavam iz forme i npr. u njega stavim oko 10 redova, kako odraditi kada snimam da mi u bazu stavi 10 rekorda odjednom. |
[ KaAmIkAzA @ 28.08.2008. 13:20 ] @
[ goranvuc @ 30.08.2008. 00:40 ] @
Za pocetak:
- Koja baza - ADO, DAO ili nesto trece - Koja ti je struktura tabele u bazi, koje polje je primarni kljuc (ako ga ima) - Sta ti ti znaci odjednom - u jednoj SQL naredbi ili da se svih 10 dodaju u istoj proceduri Dakle, probaj da nam pomognes da bi ti pomogli. [ KaAmIkAzA @ 30.08.2008. 11:02 ] @
@goranvuc
Ovako baza je Access, koristim ADO, tabela mi je tblServisiVozila u njoj imam polja -RedniBroj - AutoNumber - primarni kljuc -SifraVozila - number -SifraServisa - number U formi ServisiVozila imam: txtSifraVozila lstServisi lstServisiUradeni Prilikom otvaranja forme popunjava mi se lstServisi, sa mogucim servisima iz baze, u toj listi odaberem npr. nekih pet servisa i oni se prebace u lstServisiUradeni, e sada mi treba kada idem na cmdSnimi da mi u tabelu tblServisiVozila snimi za to vozilo tih 5 servisa. Valjda sam bio iole blizu objasnjenja. [ goranvuc @ 30.08.2008. 11:12 ] @
Jasno mi je sve, pomoci cu ti oko procedure, ali bih te molio da uploadujes bar formu na kojoj su ti nacrtane sve te kontrole uz kod koji puni te listview-ove (ne znam za ostale ovde, ali meni je stvarno dosta crtkanja i podesavanja kontrola na formama).
Dakle, salji to i resavamo odmah, tj. ako posaljes u narednih x minuta dok sam na forumu. [ KaAmIkAzA @ 30.08.2008. 12:04 ] @
OK evo izdvojio sam
[ goranvuc @ 30.08.2008. 13:43 ] @
OK, evo ti kod, nema previse komentara i error handlinga, to ostaje na tebi. Inace, malo si to konfuzno postavio, ali sam ispostovao tvoju postavku (koliko god da mi nije bliska)
Code: '!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! '!Zahvaljujem kvakaru, tj. bravaru 22 sto me je naterao da stalno pisem ovo! '!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! '**************************************************************** '* Author : Goran Vucicevic MCP ([email protected]) * '* URL : www.clickersoftware.com * '* Copyright (c) Goran Vucicevic. All rights reserved * '* Company : Clicker Agencija (www.clickersoftware.com) * '* Date : Subota 30 Avgust 2008 * '***************************************************************** ' *** LICENSE AGREEMENT *** ' Morate traziti dozvolu autora da bi koristili ovaj kod u komercijalne svrhe ' Ovaj kod se moze koristiti slobodno u nekomercijalne svrhe, ' ali se mora navesti ime autora Option Explicit Public bNoviUlaz As Boolean Public sRegOznaka As String Private Sub cmdIzbaci_Click() Dim currItem As ListItem If lstServisiUradeni.SelectedItem Is Nothing Then MsgBox "Niste odabrali nijedan servis!", vbCritical, "Greska" Exit Sub End If 'Prenos stavke Set currItem = lstServisi.ListItems.Add(, lstServisiUradeni.SelectedItem.Key, lstServisi.SelectedItem.Text, 1, 1) currItem.SubItems(1) = lstServisiUradeni.SelectedItem.SubItems(1) currItem.SubItems(2) = lstServisiUradeni.SelectedItem.SubItems(2) 'Uklanjanje lstServisiUradeni.ListItems.Remove lstServisiUradeni.SelectedItem.Index End Sub Private Sub cmdIzlaz_Click() Unload Me End Sub Private Sub cmdSnimi_Click() Dim rstServisi As New adodb.Recordset Dim currItem As ListItem If lstServisiUradeni.ListItems.Count = 0 Then Unload Me Exit Sub End If rstServisi.Open "SELECT * FROM tblServisiUradeno", CN, adOpenKeyset, adLockOptimistic, adCmdText For Each currItem In lstServisiUradeni.ListItems rstServisi.AddNew rstServisi("SifraVozila") = txtRegOznaka.Text rstServisi("SifraServisa") = CLng(Replace(currItem.Key, "K", "")) rstServisi.Update Next rstServisi.Close Set rstServisi = Nothing Unload Me End Sub Private Sub cmdUbaci_Click() Dim currItem As ListItem If lstServisi.SelectedItem Is Nothing Then MsgBox "Niste odabrali nijedan servis!", vbCritical, "Greska" Exit Sub End If 'Prenos stavke Set currItem = lstServisiUradeni.ListItems.Add(, lstServisi.SelectedItem.Key, lstServisi.SelectedItem.Text) currItem.SubItems(1) = lstServisi.SelectedItem.SubItems(1) currItem.SubItems(2) = lstServisi.SelectedItem.SubItems(2) 'Uklanjanje lstServisi.ListItems.Remove lstServisi.SelectedItem.Index End Sub Private Sub Form_Load() txtRegOznaka.Text = sRegOznaka Popunjavanje_lstServisi End Sub 'Popunjavanje liste servisa Private Sub Popunjavanje_lstServisi() Dim rstServisi As New adodb.Recordset Dim currItem As ListItem 'Ciscenje kolekcije listitems lstServisi.ListItems.Clear 'Otvaranje rekordset-a rstServisi.Open "SELECT * FROM tblServisi ORDER BY NazivServisa", CN, adOpenStatic, adLockReadOnly, adCmdText 'Dodavanje servisa u petlji, kao kljuc se koristi "K" & rstServisi("RedniBroj") jer Key ne sme biti broj Do While Not rstServisi.EOF Set currItem = lstServisi.ListItems.Add(, "K" & rstServisi("RedniBroj"), lstServisi.ListItems.Count + 1, 1, 1) currItem.SubItems(1) = rstServisi("RedniBroj") currItem.SubItems(2) = rstServisi("NazivServisa") & "" rstServisi.MoveNext Loop 'Zatvaranje rekordseta rstServisi.Close Set rstServisi = Nothing End Sub U prilogu ti je i forma, jedino sto sam menjao je da sam dodao jos jednu kolonu na listu uradjenih servisa. [ KaAmIkAzA @ 30.08.2008. 13:54 ] @
@goranvuc
Hvala ti puno, to je to. HVALA JOS JEDNOM [ stefanpn @ 01.09.2008. 13:04 ] @
LOL!
Code: '!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! '!Zahvaljujem kvakaru, tj. bravaru 22 sto me je naterao da stalno pisem ovo! '!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! '**************************************************************** '* Author : Goran Vucicevic MCP ([email protected]) * '* URL : www.clickersoftware.com * '* Copyright (c) Goran Vucicevic. All rights reserved * '* Company : Clicker Agencija (www.clickersoftware.com) * '* Date : Subota 30 Avgust 2008 * '***************************************************************** ' *** LICENSE AGREEMENT *** ' Morate traziti dozvolu autora da bi koristili ovaj kod u komercijalne svrhe ' Ovaj kod se moze koristiti slobodno u nekomercijalne svrhe, ' ali se mora navesti ime autora Samo iz polja u tabeli sam zakljucio da program "nije" komercijalan... :) I jos jedan LOL sto ce te nase mlade nade ispostovati za ovo: "ali se mora navesti ime autora". [ goranvuc @ 01.09.2008. 15:51 ] @
Pa posto me je ovde neki idiot optuzivao da sam ukrao svoj kod od samog sebe, moram ubuduce ovako. Taj komentar ce biti uz svaki ozbiljniji deo koda koji postavim.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|