[ seriousm @ 01.09.2008. 16:46 ] @
Dali mozda neko od vas koristi Intel(R) Math Kernel Library za FEM u Catia-i i kolika je usteda u vremenu. Ja sam instalirao v10.0.4.023 ali ne moze da radi sa Catia R17 vec dobijem poruku na pocetku proracuna: ¨click ok to terminate¨ i program se zatvori.
[ Tex707 @ 11.11.2008. 15:52 ] @
Radi primetno brze, FEA "leti" u odnosu na rad kada nemas to instalirano.
[ seriousm @ 11.11.2008. 18:45 ] @
U medjuvremenu sam uspio instalirati odgovarajucu verziju i nemogu da potvrdim tvoje iskustvo tj. ako kod mene postoji razlika onda je tesko primjetna. Koristim Catia V5 R17 i mkl 9.0.017 na 32 bitnom win xp sp3. Jesi li mozda nesto podesavao nakon instalacije?
[ Tex707 @ 12.11.2008. 08:59 ] @
Nista nisam podesavao. Prvi put sam MKL instalirao na V5R10, pre vise godina. Merio sam stopericom razliku u brzini proracuna sa i bez MKL-a i bila je znacajna (ne mogu da se setim vise kolika). Naravno, kada se proracunavaju komplikovani sklopovi sa mnogo veza i gde se intenzivno koristi HDD za swap-ovanje, tu se prednost vise ne primecuje. Trenutno radim proracun sklopa sa nekih 350 veza, program "proguta" 3.7GB RAM-a (dakle, sve sto je raspolozivo), 10GB Pagefile-a i u Temp-u zauzme jos ko-zna-koliko prostora, verovatno 30-ak GB, (zato je i preporucljivo da se Temp nalazi na jednom fizickom HDD-u na jednom kontroleru, a Pagefile na drugom HDD-u na odvojenom kontroleru), pa se samo cuje "drljanje" diskova...tu od pomoci MKL-a nema nista...