[ anon68680 @ 01.09.2008. 17:21 ] @
Imam flesku od 1gb i backtrack 3 .iso downloadovan. Hteo sam da bootujem taj live distro sa fleske. Prebacio sam fajlove na flesku i startovao bootinst.sh kako bi podesio boot flag. Medjutim, moj PC je star nekih 5god i izgleda da BIOS nema opciju za USB-HDD boot vec samo USB-ZIP i USB-FDD. Ali kad pokusam preko jednog od ova dva da bootam dobijem "Boot Error". Uspeo sam na netu da nadjem tutorijale za podesavanje drive-a tako da izgleda kao ZIP, pratio sam uputstva (syslinux, mkdiskimage), ali ne funkcionise. Mislim da je glavni problem u tome sto kad odradim mkdiskimage i pokusam da mountujem /dev/sdb4 dobijem error tipa "invalid fs type", a koristim vfat argument jer je u pitanju FAT16. Onda predjem u windows, koji kad pokusam da pristupim drive-u ga isformatira na "svoj nacin" i naizgled poremeti config koji je napravio mkdiskimage. Neko resenje?
Inace, koristio sam: mkdiskimage -4 /dev/sdb 0 62 32
[ jovica016 @ 01.09.2008. 20:34 ] @
A jesi probao da pritisnes f12 za vreme inicijalizovanja bios-a?
[ anon68680 @ 01.09.2008. 20:50 ] @
Sta konkretno mislis time da postignem? Nema nikakva opcija pri biosu na F12. Samo DEL za configuraciju i ALT + F2 za updejt.

ukoliko mislis da bi to trebalo da podigne boot meni, jok, nema toga, moram kompletnim bios podesavanjima da pristupim da bih to podesio.
[ jovica016 @ 01.09.2008. 21:06 ] @
Pa i ja sam imao slican problem sa starim racunarom... nisam imao takodje opciju u bios-u za flash disk, ali je ovo resilo problem... kod mene je podiglo boot meni...
[ maksvel @ 01.09.2008. 22:51 ] @
1. Da li si razmišljao o flešovanju BIOS-a?
2. Na http://www.knoppix.net/wiki/Bootable_USB_Key kažu da za 1 GB treba koristiti nešto drugačije argumente:
Citat:
If your USB key is exactly 1GB in size:

mkdiskimage -4 /dev/sdz 0 64 32
[ anon68680 @ 02.09.2008. 12:27 ] @
Pa hteo bih da mogu da bootujem flash drive na bilo kojoj starijoj masini koja nema USB-HDD opciju, ne samo na mojoj. A sto se ovog drugog tice, moguce da sam ja pogresno procitao, probacu... Hvala.