[ mojeKorIme @ 02.09.2008. 06:51 ] @
Postavio sam na kolonu gdje mi se nalazi šifra u properties da je LookupComboBox i u tom propertisu vrijednost za KeyFieldNames:sifra;naziv;jedmj; ListFieldNames:sifra;naziv;jedmj u table koju koristim za ovaj grid isao sam na addfield i dodao sam polje tipa fkLookup keyFields:sifraArtikla;nazivArtikla;jmj lookupKeyField:sifra;naziv;jedmj; LookuoResultField:sifra LookupDataset:tartikli Cilj mi je bio napraviti da se u gridu u koloni gdje mi je sifra prilikom klika razlista combobox sa siframa,nazivima i jedinicnim mjerama artikla (bilo je i sa cijenama pa sam odustao nakon ove "nus pojave"), te nakon odabira jednog od ovih da se iz tabele artikala polja prebace u tabelu stavki za koju je i napravljen ovaj grid. Ovo radi sve ok. Problem je kada se u tabeli artikala promjeni cijena ili slovo u nazivu ili bilo sto. Ako je to vec uneseno u tablicu stavki taj row postoji ali u tom redu ne pise nista. Pise samo ako su stavke koje su navedene identicne u tabeli stavke i artikli. Molim Vas da mi pomognete. |