[ mojeKorIme @ 02.09.2008. 06:51 ] @
Postavio sam na kolonu gdje mi se nalazi šifra u properties da je LookupComboBox i u tom propertisu vrijednost za
KeyFieldNames:sifra;naziv;jedmj;
ListFieldNames:sifra;naziv;jedmj

u table koju koristim za ovaj grid isao sam na addfield i dodao sam polje tipa fkLookup
keyFields:sifraArtikla;nazivArtikla;jmj
lookupKeyField:sifra;naziv;jedmj;
LookuoResultField:sifra
LookupDataset:tartikli

Cilj mi je bio napraviti da se u gridu u koloni gdje mi je sifra prilikom klika razlista combobox sa siframa,nazivima i jedinicnim mjerama artikla (bilo je i sa cijenama pa sam odustao nakon ove "nus pojave"), te nakon odabira jednog od ovih da se iz tabele artikala polja prebace u tabelu stavki za koju je i napravljen ovaj grid.

Ovo radi sve ok. Problem je kada se u tabeli artikala promjeni cijena ili slovo u nazivu ili bilo sto. Ako je to vec uneseno u tablicu stavki taj row postoji ali u tom redu ne pise nista. Pise samo ako su stavke koje su navedene identicne u tabeli stavke i artikli.

Molim Vas da mi pomognete.
[ savkic @ 02.09.2008. 12:02 ] @
> Ovo radi sve ok. Problem je kada se u tabeli artikala promjeni cijena ili slovo u nazivu ili bilo sto. Ako je to vec uneseno u tablicu
> stavki taj row postoji ali u tom redu ne pise nista. Pise samo ako su stavke koje su navedene identicne u tabeli stavke i artikli.

Ako sam te dobro razumeo, za polje koje će biti veza između dve tabele moraš odabrati nepromenljivu vrednost, najbolje primarni-spoljni ključ tipa integer, svakako ne tri varchar polja koja se menjaju. Drugo nisam shvatio da li ti sifru, naziv i jm, dodatno unosiš u drugu (child) tabelu, ako da to je greška, dovoljno ti je jedno integer polje tzv. spoljašnji ključ koji je identičan primarnom ključu glavne tabele.
[ mojeKorIme @ 02.09.2008. 13:52 ] @
prije svega hvala na odgovoru...
nije mi dovoljno ako je u pitanju cijena... zalio sam da se prlikom odabira nekog artikla odmah i cijena upise u tablicu..jm i naziv takodjer..