[ Laza! @ 02.09.2008. 08:00 ] @
| IMAM jako veliki problem svakog puta kad pokusham da upalim kompjuter on na pola boot-a zablokira...inache je rachunar nov koji sam kupi pre nekih 10-ak dana. . .vec probao par puta da reinstaliram ali nishta ne pomazhe. . .znachi nov komp pochne da se butuje i zakove. . .da li neko mozhda zna o chemu je rech i da li je neko imao slichan problem da mi pomogne....u reshavanju mog... Probao sve moguce testove koje sam nalazio na net-u i na savki je bilo sve OK! Posle chupanja kabla chekanja nekih minuta kom se normalno upali ... POMOC?! Unapred Hvala! |
[ kristi1 @ 02.09.2008. 08:29 ] @
Kazes da ti je komp nov, verovatno imas i garanciju i najbolje da odes i reklamiras, nemoj da cackas nista sam.
[ drvlada75 @ 02.09.2008. 08:55 ] @
Probaj da nabavis neku drugu instalaciju, mozda je u njoj problem...
Inace, imam slican problem sa novim racunarom koji ima Gigabyte P35 plocu i ATI 1650 graficku karticu, vec sam sa Kristijem bio na nekom od foruma....

Ni maticna ni graficka nisu pokvareni... (a ni hard disk...)
[ iMiki @ 08.09.2008. 13:51 ] @
Da li je ikada radio?
Razlog moze da bude i najgluplje prirode. Drug je kupio komp kojem su majstori koji su ga sklapali provukli zice od napajanja ventilatora na procesoru preko samih lopatica vntilatora tako da su zice upale u lopatice. Posto nije iz BG-a, a komp zapecacen, a hteo je da vidi kako radi, pravili smo kuku od zice i zavlacili je kroz rupice za ventilator na bocnoj strani i pomerili zice i vezali kukicu za poklopac. I dan danas mu stoji patch.
[ bttp @ 08.09.2008. 15:14 ] @
Šta god da je, nešto ti je "faulty" - nosi ga na reklamaciju. Možeš da probaš ovo sa nekom "proverenom" instalacijom OS (pretpostavljam da koristiš bootleg OS:) ali čisto sumnjam da je to. Nosi ga na reklamaciju, nevredi da lupaš glavu.
Možda ti je faulty napajanje (ako si uzeo neko budget kućište) i to ume da bude jako destruktivno. Meni se jednom desilo da je loše napajanje spržilo pola kompa tik nakon isteka garancije - šteta €150. A da sam znao da je napajanje loše, naravno da bih ga u startu zamenio, no kućište je izgledalo okej, štaviše vrlo lepo.
Ali je isto pokazivao u startu čim sam ga doneo neke loše znake. Prvo nije hteo da se upali uopšte, menjao štekere, obrni okreni, nije hteo. Odnesem ga u radnju - tamo radi. Šta ću uzmem ga natrag i povremeno se dešavalo da zbrlja boot sektor na hardu i da sam morao da radim fixboot iz recovery konzole. No ni tada nisam skapirao da je to napajanje fatalno, dok nije sve spržilo.
Naravoučenije: svaka škola se plaća :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.