[ needforspeed @ 02.09.2008. 15:42 ] @
| Na koji je nacin moguce bez racunara, primiti signal od nekog wireless provajdera i taj isti signal proslediti dalje? Npr. ako kod kuce hvatam signal nekog provajdera i zelim da postavim ap da se ostali konektuju na njega na mojoj kuci, sta je sve potrebno od opreme? Trenutno imam d-link-ov dwl-g700 ap koji radi u ap i repeater modu. Na nekim forumima sam nasao da treba dva ap-a jedan u klijent modu i drugi u ap modu, pa se ova dva ap-a vezu utp kablom, koliko je to tacno i da li se to moze postici samo sa jednim ap-om, znaci da se prima i salje signal? |
[ Predrag Supurovic @ 02.09.2008. 22:16 ] @
S jednim, u repater rezimo radi lose, em je taj rezim pptuno neprirodan i nezgodan, em se ista antena koja sluzi za vezu sa provajderom korsiti i za emitovanje klijentima, a to svakako nije odgovarajuci nacin.
Uzmi lepo jos jedan AP, povezi ga UTP kabom na taj sto radi kao klijent i vozi.
Mada, trebace ti verovatno neki ruter da bi izolovao klijente od provajdera.
[ achris @ 03.09.2008. 10:18 ] @
Evo ja sam to isto uradio ovako:
Jedan AP neki D-link sam koristio za prijem signala od provajdera a jos jedan sam postavio za korisnike u moju ulicu.
AP za korisnike sam povezao LAN kabelom jedan u drugi i pustio u rad.
Koristim dve antene jel sa jednom da radis sve to je malo mnogo i ne radi maltene nikako.
Ja nemam router izmedju...
Naravno podesavanje AP-a se podrazumeva.
Besprekorno mi radi vec 2 god.
[ Aleksandar Đokić @ 05.09.2008. 01:30 ] @
Citat:
u repater rezimo radi lose
tzv WDS Mode, nije toliko losh, moze to da radi ali zavisi od signala, od zakacenih klijenata i mnogis drugis stvari
najbolje je sa 2 access point-a
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.