[ Ladnan @ 02.09.2008. 22:03 ] @
Kako mogu da podesim bios da kad pritisnem turn off da se racunar ugasi, posto se sad restartuje jer dok ne izvadim kabal nemogu ga ugasit
Pozdrav
[ smsoft @ 03.09.2008. 10:02 ] @
Evo zanimljiv link ka BIOS temi;
http://free-bj.htnet.hr/colicweb/bios.html
[ delevre @ 03.09.2008. 12:51 ] @
* Mozes li da napises koja ti je maticna ploca?
* I da li si imao prije problem ili je nastao u skorije vrijeme ?

Tvoj problem varira, moze biti do windows-a ili BIOS-a.

Sto se tice BIOS-a. Jedino te mogu uputit jeste da podesavanja od -WAKE UP- promjenis u "DISABLE".
Imas i ovu opciju da restartujes BIOS bateriju na maticnoj ploci. Ako nisi dovoljno upucen u to, nemoj onda!

Sto se tice windows -a to se radi u Control Panel - Power Options - Advanced - When I press the Power button - (izaberi shut down).

Sretno.
[ jackkill @ 17.02.2009. 11:34 ] @
Primetio sam da kod druga kad ode u sleep mod kod njega se pogase i svi kuleri i nista se necuje iz kucista a kod mene i dalje bruji kao usisivac,zasto se to desava?
[ Konstantin2 @ 18.02.2009. 13:08 ] @

Sto se tice rada cooler-a u stand by modu kod nekih ploca zavisi kako ti je u BIOS-u podesen S1 ili S3 mod.

A sto se tice gasenja na dugme prvo proveriiti kako je podeseno u POWER OPTIONS u control panelu.

[ BBS @ 19.02.2009. 01:25 ] @
Idi do Control Panela pa odaberi Power Options i proveri sta ti pise na kartici Advanced
[ robik @ 26.02.2009. 16:08 ] @
kod mene je bio isti problem ali kod mene je bilo necete verovati IDE kabao i dvd rezac koji je radio sve super i narezivanje i citanje ali kad treba da ugasim kompjuter monitor se ugasi ali ventilatori i dalje rade.
Jos nesto kod mene je sve radilo super na Win XP ali na Visti nije jednostavno kada sam zamenio rezac i kabao sve je proradilo.
Toliko od mene nadam se da ce nesto pomoci.