[ fix @ 03.09.2008. 15:29 ] @
| Imam zakljucan tv tipa trion fx21c16 i univerzalni daljinski tipa patriot...
tv mi je zakljucan sa sifrom koju znam i trebam je samo ukucati...
autosearch na daljincu radi (izgleda)?? jer mi 4 puta blicne ako je kod tv-a ok, tako pise u uputstvu...
medjutim ipak ne mogu ukucati kod za otkljucavanje tv-a....
ako neka zna rješenje bio bih mu zahvalan |
[ nessha @ 03.09.2008. 17:42 ] @
Da da, daljinac automatski prepoznaje da li kod odgovara TV-u !!! Kako da ne... kad bi se zezali !
Izvini za malo sale, a sad ozbiljno : Nesto ti u tom tvom uputstvu nisi dobro protumacio !
[ fix @ 04.09.2008. 07:08 ] @
Ma razumio sam ja dobro, mozda nisam objasnio najbolje :)
Trion TV ne postoji ni u jednom uputstvu za daljince... nema koda za njega...
Testirao sam daljinac na Siemens TV-u i opcija automatskog trazenja koda koji odgovara tv-u radi (ne kod koji otkljucava TV već onaj pristupni kod preko kojeg se daljinac i tv poznaju...)
Ima u upustvu koje je doslo uz daljinski za svaki TV poseban kod (ali ne i za Trion?)... ako sam bio jasniji?
Ukucas taj kod i mozes onda da "komandujes" TV-u... Eh, sad taj daljinac ima opciju da sam trazi taj prisupni CODE.. i kaze ako 4 puta se upali lampica na daljincu da CODE odgovara... ja probao na Siemensu i radi... ne moram ja rucno ukucavati kod....
To sam isto probao i na Trionu i 4 puta blicne, sto bi trebalo značiti da je kod ok....
e, sad taj tv je zakljucan i na displeju pise KEY--- i tu bi trebao da ukucam kod 312 jer je TV bio zakljucan da ga ne diraju nepozeljni :)
Eto u tome je problem, ako sam bio jasniji :)
[ rubin_miki @ 04.09.2008. 11:55 ] @
i kazes daljince "ZNA" i obavesti te sa 4 namigavanja kad nadje kod??? 
mnogo pametno daljince 
nije to moguce nego aj ti sedni si uz kafu i probaj jedan po jedan kod.....
[ novicaobodin @ 05.09.2008. 08:49 ] @
daj sliku originalnog daljinca pa da vidimo o kojem TV-u se radi mozda nadjemo originalni.
[ fix @ 13.09.2008. 08:59 ] @
kako da nadjem sliku originalnog daljinca kad ga nemam...
a ovaj tv trion na netu nema nista o njemu...
nisam jos rijesio problem....
a ne znam sta je tu cudno sto daljinski ima automatko trazenje kodova tv-a???
vec sam rekao, probao sam na drugim tv-ima i uopste ne ukucavam kod nego pustim da daljinac trazi i on nadje bez problema... e samo kod ovog triona ne mogu ukucat onaj key na startu.. mozda bi i kod njega radilo kad prodje taj pocetni key??!!
pozdrav svima!
[ fix @ 13.09.2008. 15:18 ] @
Zanima da li je moguce tv resetovati? Slicno kao komp kad izvadis bateriju?
Gdje u opšte tv cuva te podatke??
[ hadziko @ 14.09.2008. 08:45 ] @
Citat: fix: Zanima da li je moguce tv resetovati? Slicno kao komp kad izvadis bateriju?
Gdje u opšte tv cuva te podatke??
takvo nesto za tebe bi bilo malo komplikovano(netreba da to radis jer nemas potreban alat) nego skini zadnji poklopac pa slikaj tu shasiju, popisi i pojedine delove kao IC koje se nalaze unutra da bi mogli da utvrdimo koja je shasija i tako ti pomognemo
[ fix @ 17.09.2008. 09:47 ] @
Pozdrav,
evo ga, posto se ja ne razumijem u te šasije, IC i tako to napravio sam nekoliko
fotki pa pogledajte ako mozete sta razumjeti o kjem se tv-u radi...
ako imate dodatnih pitanja izvolite...
pozdrav...
link:
http://rapidshare.com/files/145970614/tv.rar.html
[ fix @ 21.09.2008. 22:00 ] @
evo slika, zakacio sam pa eto sada... a nisam skontao ovo sa [img]... malo je komplikovano, sta ako ima vise slika, koja je koja od njih.. kako napraviti putanju?
Uostalom, ako hoce neko pomoci nece mu biti tesko da skine i sa rapida..
nejse, hvala svima!
[Ovu poruku je menjao fix dana 22.09.2008. u 22:34 GMT+1]
[ Ubleha @ 22.09.2008. 19:44 ] @
Nece bolan Fikrete niko skidati fajlove sa interneta da bi ti pomogao, zakaci slike ovdje da se odmah vide i ljudi ce ti pomoci.Imas gore na pocetku stranice uputstvo kako zakaciti slike. I kad ukucas kod u daljinski, televizor bi trebao reagovati ,bar da se ugasi na tipku power na daljinskom i sta ti fali procitati oznaku procesora i ostalih onih vecih kola?
[ Stolled @ 22.09.2008. 22:57 ] @
Ovo je tvoj daljinski.Ima ga i Fuego. [att_img]
[ fix @ 23.09.2008. 21:24 ] @
Hvala, ali kako to meni sad moze pomoći?
Gdje da nadjem taj daljinski, ima li on kakav broj ili naziv...
ovako imam samo sliku i nista vise?
[ fix @ 24.09.2008. 12:25 ] @
PS. Šta je Fuego? Je li to neki tv ili nesto drugo?
Hvala na pomoći...
[ tomazo @ 24.09.2008. 13:24 ] @
Što se bolan mučiš s tim univerzalnim patriotom.Otiđi do TV servisera i ima da ti sredi....
PS.Fuego ti je isto levi model kao i tvoj trion i ostale žute izdelije.... 
[ fix @ 26.09.2008. 03:40 ] @
Ma na bih se ja mucio da ne moram...
nosio sam ja serviseru ali nije mogao nista da ucini...
i on radi ovako kao i ja...
e sad, ne znam koliko je strucan...
nemam pojma sta da radim...
pozz
[ hadziko @ 26.09.2008. 08:46 ] @
pa kupi taj daljinski ionako ce ti trebati posle jer sa Univerzalnim neces imati mnogo toga (mislim oko komande)
[ fix @ 26.09.2008. 12:40 ] @
Pa kako da ga kupim i gdje?
Kupio bih ja samo da ga nadjem...
a koristim univerzalni daljinski za siemens tv i imam sve komande... sve radi ok...
[ hadziko @ 26.09.2008. 13:53 ] @
Citat: fix:
a koristim univerzalni daljinski za siemens tv i imam sve komande... sve radi ok...
za starije modele mozda i nema problem ali kod novih modela cesto zna da fale mnoge komande(ako ne najvaznije) a za kupovinu valjda imas u tvoju blizinu nekog ko se bavi prodajom takve robe(delove ITD...mislim prodavnicu za elektronke komponente)
[ fix @ 04.10.2008. 08:37 ] @
Ma nema veze, odustao sam...
nemam takvog daljinskog nigdje da kupim...
trazio sam..... lakse mi je izgleda kupiti novi tv, a ovaj mogu iskoristiti da hranim piliće u njemu :-)
pozdrav i hvala svima...
[ hadziko @ 04.10.2008. 19:05 ] @
ma za taj daljinski (nije neki problematicni) postuj na ovaj forum sigurno ce se neko javiti iz tvog kraja
http://www.fanzo.org
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|