[ Zevs85 @ 03.09.2008. 16:01 ] @
Pozdrav,
da li neko zna kako bi mogao da napravim stranicu koja na sebi ima (npr) elektricnu semu (pravljenu kao svg) i da pritom ako dodje do promene napona, da se menja boja voda.
To je ideja.
Imam prikaz na web-u. Sad ako dodje do promene, npr stisnem dugme, hocu da se promeni stanje samo tog voda (da drugacije izgleda), a da se stranica ne ocitava ponovo.
Verujem da bi mi AJAX mogao pomoci ali kako :)?
Svaki savet je dobrodosao :)
[ Zevs85 @ 04.09.2008. 09:03 ] @
Verujem da je neko od vas radio silverlight, pa me interesuje da li bi se ovo moglu uraditi u njemu?
Jos jedno pitanje vezano za svg, on koristi jscript za opis nekih dogadjaja, da li bi ja mogao da nekako to povezem sa aspx-om? Posto sa jscriptom ne verujem da mogu na sql... I ako moze ne znam kako :)
[ toxi_programer @ 04.09.2008. 12:47 ] @
Ne znam da ti dam konkretan odgovor na prvo pitanje, ali znam da je moguće uraditi pomoću AJAXa.

Što se tiče drugog pitanja

Citat:
Jos jedno pitanje vezano za svg, on koristi jscript za opis nekih dogadjaja, da li bi ja mogao da nekako to povezem sa aspx-om? Posto sa jscriptom ne verujem da mogu na sql... I ako moze ne znam kako

Ne možeš pristupiti bazi preko JavaScripta. Mislim, možeš, ako ćeš dozvoliti da se na bazu konektuje bilo koja ip adresa, a to nije normalno.
Uglavnom, možeš da pomoću JSa pozoveš neku aspx, php (bilo koju server-side) skriptu da odradi to što ti treba nad bazom i vrati neki rezultat.
[ Zevs85 @ 04.09.2008. 15:29 ] @
Citat:
toxi_programer:
Uglavnom, možeš da pomoću JSa pozoveš neku aspx, php (bilo koju server-side) skriptu da odradi to što ti treba nad bazom i vrati neki rezultat.

Nisam bas siguran da mi je ovo jasno?!?!
Mislis da napravim neki web servis pa da se na njega registrujem? Mada kontam da ni to nije bas sigurno? Kad imam aspx sajt ja u server-side metodi pravim zahtev na web servis (koji komuniciri sa bazom) i u tom zahtevu vrsim autentifikaciju. Sve je na neki nacin sakriveno (bar mislim :D).
[ pl4stik @ 08.09.2008. 07:41 ] @
Citat:
Zevs85: Verujem da je neko od vas radio silverlight, pa me interesuje da li bi se ovo moglu uraditi u njemu?...


Sto se tice silverlighta nisam radio al posto je to pandan flashu sigurno moze proveri ako hoces na http://silverlight.net/learn


Citat:
Zevs85: .... Jos jedno pitanje vezano za svg, on koristi jscript za opis nekih dogadjaja, da li bi ja mogao da nekako to povezem sa aspx-om? Posto sa jscriptom ne verujem da mogu na sql... I ako moze ne znam kako


Ko sto rece toxi AJAX moze da ti pomogne za konekciju sa bazom. Ako to hoces imas kako na http://www.asp.net/learn/ajax-videos/ pa izaberi koji ti nacin odgovara. E sad, nisam bas siguran sta znaci ovo "on koristi jscript za opis nekih dogadjaja" al ako to znaci da moze da menja "boju voda" na osnovu neke kontrole npr. labele, pa prikazi vrednost u labeli i u odnosu na lbl (citaj vrednost js-om) menjaj boju, a onda ti ajax i nije potreban. Valjda...

Ovo je samo moje razmisljanje nikad nisam radio nesto slicno.
[ Zevs85 @ 11.09.2008. 09:49 ] @
Ok, sad su mi jasniji detalji vezani za ajax.
Sta bih hteo da uradim. Klikenem na neki clickable shape (SVG) i da se inicijalizuje editbox (aspx). Da li je nekom poznata ta ideja? Hvala!