[ sdurut @ 04.09.2008. 20:13 ] @
Problem izgleda banalan na prvi pogled. Imamo 2 rutera po mikrotikom u svakom po jedna TP Link kartica. Jedan MT radi kao AP a drugi je klijent. Podesi se na AP adresa 192.168.0.1/24 i na klijentu 192.168.0.2/24. Klijent se zakači na AP ima ga u registracionoj listi. Međutim ping izmedju računara ne prolazi. E sad bi neki rekao nije podešeno ovo ili ono. Navodim primer iz prakse gde na jednoj lokaciji stoji AP i neki klijenti se kače preko IP adresa na Wlan interfejsima a neki pppoe. To tako radi besprekorno godinu dana i onda odjendom sa klijenata koji su nakačeni preko IP ne prolaze paketi. pppoe korisnici rade normalno. Sve sam probao. Reinstalirao MT OS menjao ceo računar i na kraju kad sam zameni karticu na AP proradilo je. Tako je radilo nekoliko meseci i opet IP paketi ne prolaze. Zamena kartice jedino rešava problem. Signali su extra pppoe korisnici rade normalno. Postavlja se pitanje šta se dešava sa karticom koja je na izgled ispravna, a nije jer zamena rešava problem. Čačkao sam po forumima i naleteo da pukne sadržaj eeproma i da kartica pogubi konfiguraciju. Da li je neko modovao eeprome na Atheros karticama? Ima li neko slična iskustva? Da li je neko probao da opravlja ovakve kartice ? Svako iskustvo i informacija bi dobro došla. |