[ 5h0ck @ 05.09.2008. 12:27 ] @
E ovako. Imam skup vesti i jednu stranicu gde se nižu poslednje vesti sa prikazanim naslovom i prvih 20 reči celokupnog teksta.

Međutim, nastaje problem ako poslednju vest celu stavim recimo italic font. Onda će prilikom prikazivanja liste prikazati prvih 20 reči, ali isto tako i otvoreni tag <i> i naravno zatovoreni se ne pojavljuje i zbog toga svi tekstovi koji idu posle te vesti postaju italic.

Razmišljao sam o tome, ali ne poznajem dovoljno PHP da bi rešio problem, s toga vas molim za pomoć.
Hvala.

[Ovu poruku je menjao 5h0ck dana 05.09.2008. u 14:31 GMT+1]
[ StaX @ 05.09.2008. 13:01 ] @
Mozda funkcija strip_tags moze da pomogne.
[ 5h0ck @ 05.09.2008. 13:27 ] @
Hvala na odgovoru, ali ta funkcija će da mi ukloni italic koji u stvari želim da postoji. Znači, trebao bih neku funkciju koja će da prepozna otvorene tagove u stringu i, ako nisu zatovreni, da ih zatvori. Možda bih mogao da napravim funkciju, kada bih znao kako PHP da mi iz teksta izdvoji otvorene tagove...
[ StaX @ 05.09.2008. 14:10 ] @
E sad nisam siguran da bas sve razumem, da li hoces sve da ti bude isto formatirano (mozes sa CSS-om da sredis) ili samo negde (za ovo mozes upotrebiti if funkciju sa regularnim izrazima. Mozda je bolje da ostavis ovde kod.
[ Nikola Poša @ 05.09.2008. 15:31 ] @
Ako sam te dobro razumeo, onda bi tebi za taj sluchaj trebala neka ovakva f-ja:
Code:

function dodaj($string){

if (strpos($string, '<i>') > 0 && !strpos($string, '</i>')){
        $string += '</i>';
    }

return $string;
}

Verovatno mozhe malo da se modifikuje, napisao sam je chisto primera radi, na brzaka... :) Mada to chak ni ne mora da bude funkcija, ti taj uslov mozhesh da postavish pre ispisivanja tog stringa od 20 karaktera, i ako uslov nije zadovoljen bice dodato '</i>' na kraju stringa...
[ 5h0ck @ 05.09.2008. 17:25 ] @
E, mislim da bi to bilo to!!!!! :D

Doduše, probao sam da iskoristim funkciju ali nije funkionisala, što je mene začudilo, jel bi to trebalo da radi! :S

U svakom slučaju, sada ću ja ovo da razradim, ali pomogao si mi!!! :)