[ tikoj @ 06.09.2008. 00:39 ] @
Pozdrav!
Totalni sam amater po ovom pitanju, tako da bi mi svaka pomoc dobro dosla.
Dobio sam iz Nemacke za decu dva Sagema my 511x, T-Mobile. Isti su kodirani. Probao sam u Nisu, Prokuplju, Beogradu... Posto su skoro izasli na trziste niko ne vrsi dekodiranje istih. Probao sam i na Internetu da nadjem resenje - i ono sto sam video ne svidja mi se (tj ne svidja mi se cena).

Dakle, da li neko zna kako da dekodiram ove telefone? Proslo je skoro dva meseca i klinci su mi se na glavu popeli. Unapred hvala
[ ZZIKA @ 15.09.2008. 19:47 ] @
Ne mogu da verujem da ni u Nišu, ni u Beogradu niko nije mogao da dekodira.

Pre bih rekao da si tražio servis na mestima koja imaju bombastična imena i velike svetle lokale, a u stvari su samo prodavnice mobilnih telefona na kojima piše servis. Takvih se kloni.

Ovaj telefon se bez problema (uz odgovarajuću opremu) može dekodirati već više meseci unazad. Svaki servis koji to jeste ima potreban alat i cena dekodiranja ovih telefona bi trebala da se kreće oko 800-1000 DIN.

Kako i sam živim u provinciji, ne mogu te uputiti na neki servis u tvojoj okolini ili u Beogradu, ali moj komšija koji drži servis kaže da ovaj model dekodira bez ikakvih problema. Ako u mom mestu jedan mali servis to može - šta onda reći o većim gradovima ...
[ tikoj @ 15.09.2008. 20:00 ] @
Koliko god da ti je čudno, tako je. Veruj mi, Isto sam pokušavao i u Baru i Nikšiću (jeste da to nisu veća mesta, ali...). Ako ti nije problem pošalji mi mejl ili telefon od tvog komšije, jer evo već 3 meseca kako su mi se klinci na glavu popeli pitanjima "kad će da prorade telefoni?"...
[ Iksi @ 15.09.2008. 21:27 ] @
Pozdrav, ajd javi mi se na pp da resimo to.
[ ZZIKA @ 16.09.2008. 17:20 ] @
> Ako ti nije problem pošalji mi mejl ili telefon od tvog komšije,
> jer evo već 3 meseca kako su mi se klinci na glavu popeli pitanjima
> "kad će da prorade telefoni?"...

Podaci poslati na PP

I dalje verujem da u bližoj okolini imaš bar 5 servisa koji to mogu da urade. Problem je kako sam već rekao u tome što su kod nas neke stvari poremećene, a možda je to tako i svuda. Trgovci uvek zauzmu (mogu da plate) najveće lokale na najboljim lokacijama koje bodu oči, našminkaju radnje i napišu da su servis, dok oni koji stvarno rade posao obično rade u nekom neuglednom ćumezu daleko od centra grada. Ne znam zašto je to tako, ali najčešće ćeš dobrog majstora da prepoznaš po užasnom lomu u radnji - verovatno zato što od posla nema vremena da sređuje radnju ili su jednostavno takvi ljudi upravo takvi.
[ svakaVamcast @ 16.09.2008. 17:34 ] @
Kao prvo,tacno je da se rade ti telefoni ali mala digresija,cena je x 2 za te modele.Barem u mom okruzenju (i moja je cena takva)

Kao drugo,nemo` da te cuje neko da nisi u Baru mogao da dekodiras taj telefon,posto je jedan od 2 najjaca servisa u CG bas u Baru i vlasnik je jedan od starih i jako dobrih majstora. E to sto ti sigurno cena nije odgovarala,to je nesto drugo,posto u sezoni (citaj MAJ-OKTOBAR) cene u Baru su juhuuuuuuuuuu,a sve to zbog braca Rusa. Ovo ti govorim zato sto licno znam sta se desava u Baru !