[ karadza3a @ 06.09.2008. 15:33 ] @
kao sto sam vec jednom vec pisao u tivtu je uveden besplati wireles internet brzine 128/128

e sad, da li bi se meni i mom komsiji vise isplatilo da kupimo jednu antenu i nju nekako spojimo na dvije kartice, ili da kupimo neki ruter za nas 4(+ jos dvoje komsija, troskovi / 4)
nas cetvoro smo u 2 kuce
[ karadza3a @ 06.09.2008. 16:49 ] @
jos samo da dodam da izmedju nas i antene ima oko 2oo m sa par drveca
[ generalelektronik @ 24.05.2009. 18:28 ] @
Ukoliko je brzina 128/128, kada obadvojica opteretite prikljucak brzina ce se podijeliti sa dva tako da taj internet ce samo nesto bolji biti od dial-up. Inace za diljenje interneta najbolja opcija je nekakav wireles AP i router kao na primer airlive 5460 http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975 koji ima dva lan prikljucka. Ima vise mdodova rada, u koristenju moda wisp repeater mozes da vezes i vise racunara preko Wireles-a. Odlicno se pokazao u praksi. malo ga je teze podesiti, ali kada se to uradi radi kao sat. Cijena kod nas u BiH je oko 80 Km.
[ tox master @ 24.05.2009. 23:50 ] @
ako hocete 4 racunara onda uzmi airlive 5470ap i to naravno ako ste svi u "dometu" lan kabla do rutera!
a to malo drveca bi moglo da vam napravi problem ili bolje receno da to neradi nikako.
ali nemozes znati dok ne probate.
a u svakom slucaju probaj da antenu postavis odakle ima najbolju opticku vidljivost pa sta bude.
mada kao sto je vec receno ako budete 4 koristili 128/128 to je gore nego da nemas interneta nikako.

pozdrav
[ vekiii @ 26.05.2009. 13:44 ] @
To ti je sve nista. 128 kroz zrak opada, jos ako to podelis mozes da zaspis dok otovri google. Moj savet, kupite svi sebi po jedan USB AirLive adapter (WL-1600USB) i svi se kacajte posebno. On je oko 25 evra. Ne zavisiite jedan od drugog i to je to....
[ tox master @ 26.05.2009. 17:31 ] @
koliko se isplati dati za opremu toliko para a internet 128?!
sa tim stikovima tesko da ce moci da se konektuju bez vanjskih antena sto dodatno poskupljuje stvar a za internet koji je u startu spor a jos ako ima mnogo nakacenih pa nema ni tog protoka onda su to cisto bezveze bacene pare.

pozdrav

ps:zar vam nije bolje uzeti neki adsl paket,kupite neki obican ruter i uzivate u dobrom i jeftinom internetu?