[ hr_programer @ 08.09.2008. 07:44 ] @
Stvar je sljedeća. Imam access bazu u kojoj već postoje podaci, i nisam znao u kojem je formatu pa sam išao prema ispisu, tj. encodingu stranice, i kad sam stavio iso-8859-2 sve je ok ispisalo. Ja trebam kreirat xml file, ali on treba biti u u utf-8 formatu pa vas ja sad pitam na koji način, gdje i kako to napraviti da if access baze (formata iso-8859-2) dobijem format utf-8 prije kreiranja file-a. Kod koji koristim za kreiranje xml-a je...: Code: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <%@ Page Language="vb" Debug="True" %> <%@ Import Namespace="System.Data.OleDb" %> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en"> <body> <form Runat="Server"> <% dim file_being_created, act, rs, fso, counter ' Name for the ouput document file_being_created= "test.xml" ' create a file system object fso = createobject("scripting.filesystemobject") ' create the text file - true will overwrite any previous files ' Writes the db output to a .xml file in the same directory act = fso.CreateTextFile(server.mappath(file_being_created), true) ' All non repetitive xml on top goes here act.WriteLine("<?xml version=""1.0"" encoding=""iso-8859-2""?>") 'Tu sam stavio zasad taj format jer ako stavim koji drugi onda ne kreira naše znakove. act.WriteLine("<properties>") 'RAD SA BAZOM Dim dbread As OleDbDataReader Dim jezik AS String = "HR" Dim valuta AS String = "EUR" Dim jedinica_povrsine AS String = "square meters" Dim listingType AS String = "sale" Dim tip As String Dim postal_code As String Dim tip_nekretnine(0 to 4) As String Dim zip(0 to 11) As String 'OVDJE OBLIKOVAM DATUM (SAM SAM TO IZMISLIO) Dim datum AS String = Now 'comma delimeted list Dim vrijeme AS Array = Split(datum," ") 'split the list into an array datum = vrijeme(0) Dim ispravan_Datum AS Array = Split(datum,".") Dim datum_day AS String = ispravan_Datum(0) Dim datum_month As String = ispravan_Datum(1) Dim datum_year As String = ispravan_Datum(2) If (datum_day < 10) datum_day = "0" & datum_day End If If (datum_month < 10) datum_month = "0" & datum_month End If 'KRAJ OBLIKOVANJA DATUMA Dim tip_size AS String Dim tip_size2 AS String 'Tu najprije definiramo varijable 'TIP NEKRETNINE (PROPERTY-TYPE) tip_nekretnine(0) = "house" tip_nekretnine(1) = "apartment" tip_nekretnine(2) = "office" tip_nekretnine(3) = "development" tip_nekretnine(4) = "vacation-home" 'POŠTASNKI BROJ (POSTAL-CODE) zip(2) = "51500" zip(3) = "51511" zip(4) = "51512" zip(5) = "51521" zip(6) = "51523" zip(7) = "51513" zip(8) = "51514" 'Stavio sam baš Soline , provjeriti dal je to to zip(9) = "51515" zip(10) = "51516" zip(11) = "jadranska obala" 'Stavio saam Jadranska obala jer tako test ima u bazi a to nije mjesto nego 'dio Hrvatske (Jadranska obala) 'KONEKCIJA I SELECT KOMANDA ZA BAZU dim dbconn,sql,dbcomm dbconn=New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & _ "Data Source=C:\Inetpub\asp\test.mdb") dbconn.Open() sql="SELECT nekretnine.idtipnekretnine AS tip_nekretnine, nekretnine.*, tipovinekretnina.*" _ & "FROM nekretnine, tipovinekretnina" _ &"WHERE nekretnine.idtipnekretnine = tipovinekretnina.idtipnekretnine" _ & "ORDER BY nekretnine.idnekretnine;" dbcomm=New OleDbCommand(sql,dbconn) dbread=dbcomm.ExecuteReader() while dbread.Read() 'TU ODREDIMO PROPERTY TYPE i prema PROPERTY-TYPE ODMAH ODREDIMO DALI JE 'PROPERTY ILI LAND SIZE Select Case dbread("tip") case "Kuća": tip = tip_nekretnine(0) tip_size = "<property-size>" tip_size2 = "</property-size>" case "Stan": tip = tip_nekretnine(1) tip_size = "<property-size>" tip_size2 = "</property-size>" case "Poslovni prostor": tip = tip_nekretnine(2) tip_size = "<property-size>" tip_size2 = "</property-size>" '... ITD..... act.WriteLine("</images>") act.WriteLine("</property>") '----------------------------------------- End while dbread.Close() dbconn.Close() 'KRAJ RADA SA BAZOM ' All non repetitive xml on bottom goes here act.WriteLine("</properties>") ' close the object (xml) act.close ' Writes a link to the newly created xml document in the browser response.write ("<a href='test.xml'>test</a> (.xml) je kreiran<br>") response.write (now() & "<br>") %> </form> </body> </html> [Ovu poruku je menjao Getsbi dana 08.09.2008. u 10:13 GMT+1] |