[ dragon.mi @ 09.09.2008. 17:34 ] @
Imam jedno pitanje, a vezano je za master-detail vezu kod web aplikacije napisane u Javi (JSF(Richfaces) - Hibernate): Imam prikaz dokumenata na jednoj strani uz razne kriterijume za pronalazenje dokumenata. Kada zelim da editujem neki dokument otvaram novu stranu i tu mogu da menjam podatke o dokumentu i njegovim stavkama. Stavke dokumenta menjam i dodajem pomocu modalnog prozora u okviru strane za editovanje dokumenta i tu nema problema. Na strani za editovanje dokumenta imam opcije i za dodavanje novog dokumenta i pronalazenja nekog drugog dokumenta po kriterijumu koji ga jednoznacno odredjuje i kasnije njegovog editovanja tako da ne mora da se prelazi na pocetnu stranu gde se nalazi pregled dokumenata. Sve podatke koji se odnose na dokument i njegove stavke smestam u promenjivu koja ime opseg sesije i sve to funkcionise dobro dok nisam sebi postavio sledece pitanje: Sta se dogadja kada korisnik otvori novi tab ili prozor u okviru iste sesije i opet ode na stranu za editovanje dokumenta, a onda se posle odredjenog vremena vrati na pocetni tab(prozor) gde su editovani podaci o drugom, pocetnom dokumentu i npr. krene da menja stavku ili neke podatke o dokumentu. Ocigledno je da podaci koje vidi na ekranu nisu uskladjeni sa stanjem sesije korisnika i tu mogu da nastupe problemi! Interesuje me kakva su Vasa iskustva sa ovim problemom i kako ga Vi resavate? Ako nista, kako da ogranicim korisnika da ne sme da otvara nove tabove i nove prozore ili bar da registrujem da to radi i da ga nateram da sve radi u okviru jednog prozora? Imajte u vidu da koristim JSF kao view layer u svojoj aplikaciji. |