[ bigguy @ 11.09.2008. 07:59 ] @
Vec neko vreme visim na ovom forumu i citam razne stvari vezane za programiranje, narociti iz oblasti C#. Sad kada sam i sam upao u problematiku resio sam da vam se obratim za jedan iskren i profesionalni savet. Poceo sam programirati jedan program, ali polako mi se samopouzdanje ljulja kako vreme prolazi, pa Vas stoga drugari molim za odgovor na dva, po mene u ovom trenutku, vazna pitanja. Koliko je potrebno vremena da bi se napravio program u VS C#.NET koji bi obuhvatao Windows aplikaciju i bazu podataka SQL, a koji bi trebalo da predstavlja automatizaciju nekog procesa? Znate, ono tipa, unosite podatke preko Windows aplikacije na ulazu procesa, dodeljujete im kod koji bi kodni citac mogao citati, podaci se smestaju u bazu SQLa, ona se kasnije dopunjuje jos nekim podacima i na kraju svi podaci se mogu odstampati ili pregledati ponovo preko aplikacije u vidu izvestaja. Naravno, uzmite prilikom kalkulacije u obzir cinjenicu da je npr. taj sto pokusava napraviti program pocetnik u C#. Takodje molim vas, ako neko zna linkove gde se mogu pronaci neke korisne klase, kodovi ili saveti za realizaciju ovog programa, neka se javi. PS-ako je neko slicno vec radio, vrlo sam rad pogledati :) |