[ Zoranche @ 11.09.2008. 14:30 ] @
Imam ADSL od Telekoma i njihov ruter. Sta mi je potrebno da bih imao internet na laptopu FSC EM V5505, a da ne mora PC da bude upalje. Pc je u prizemlju porodicne kuce a laptop na spratu, signal treba da prodje kroz plocu i jedan zid. Nisam neki strucnjak za mreze pa zato molim za pomoc. Opremu bih kupio u Pakomu ili Komtelu.
Hvala unapred.
[ Urkelele @ 11.09.2008. 20:24 ] @
Ae nam kazi koji je to Telekomov ruter. Onaj crveno-beli ili ili ona veliki beli sto ima vise mreznih ulaza nazad?

Ako je prva varijanta, pored PC desktopa stavis ruter i povezes taj preko USB-a, a na mrezni prikljucak rutera stavis neki Access point (topla preporuka neki od D-Link-a) koji je oko 50-ak evrica, podesis ga i vozis

Druga varijanta, na LAN1 stavis PC desktop, a na LAN4 stavis AP i to je to.

E sad, zavisi kako ti je majstor napravio kucu ... Ako su debeli zidovi i ploca, neka ti je Bog na pomoc, a ako je isfusario ima da radi samo tako Zezam se, ja sam u stanu pustio wireless, a komsija na spratu nize i u suprotnom uglu je uhvatio signal (ali samo uhvatio signal ).
Pozdrav.
[ Zoranche @ 11.09.2008. 23:28 ] @
Telekomov ruter je Humvel sa 4 mrezna izlaza . Zaboravio sam da napomenem da bih hteo i da imam mrezu izmedju PC i laptopa posto u PC imam veliki sladisni prostor ( 2x 320 GB ).
[ Urkelele @ 12.09.2008. 00:09 ] @
Taj ruter je mnogo glup (ne bas u bukvalnom smislu), ali mislim da ces moci da uradis to sto zelis. Koristi LAN1 i LAN4. Ja sam sa njim umrezio dva racunara koji koriste jedan stampac.

Srecno, pozz...