[ Ka2 @ 15.09.2008. 20:05 ] @
Imam problem sa mikrofonom u Visti - niko me ne cuje.

Iako sam instalirao drajvere sa kompletnim softverom za moju zvucnu karticu - softver se nije instalirao. Imam samo u tray-u ikonicu zvucnika gde mogu da podesim PLAYBACK i RECORDING devices. U playback nemam ponudjen mikrofon a u recording imam. Kada ga izaberem u recording kao default ja vidim da on reaguje na potenciometru, kada ga pipkam prstima on susti, kada pricam u njega cuje se kao kada sve radi ali u team speak-u me niko ne cuje.

Da li bi trebalo da ga imam ponudjeno u playback i sto ga nemam?

Kako da namestim da me cuju ?
[ Miroslav Cvejić @ 16.09.2008. 08:16 ] @
Creative je imao neki fijasko sa drajverima za vistu. Bila je neka fora ako imaš 4gb RAMa ne radi mikrofon (ili tako nešto). Potraži noviju verziju drajvera na netu.
[ Ka2 @ 16.09.2008. 17:47 ] @
Daj, zezas me? :D Kakve veze ima ram sa mikrofononom? Imam 4 GB. Ova verzija drajvera koju imam je jedna jedina i poslednja. Znas sta mi nije jasno... pise da u paketu sa drajverima ima i softver, onaj kakav imam na XP-u... medjutim, kada instaliram paket dobijem samo drajvere, neku smesnu aplikaciju i nista od ostaloga... a to ostalo bi mi znacilo, tako u XP-u podesavam...
[ Ivan Dimkovic @ 16.09.2008. 19:25 ] @
RAM i mikrofon nemaju veze, ali Creative Drajveri i RAM i te kako imaju.

Naime, BIOS tvoje ploce je podesen da pomeri PCI I/O memoriju van starog opsega koji je bio izmedju treceg i cetvrtog gigabajta.

Medjutim, neki lose pisani drajveri imaju problem sa tim - mozda koriste 32-bitne pointere ili nesto slicno, i onda imaju velike probleme sa adresama > 4 GB, na kojoj se sada nalaze PCI I/O adrese (nema veze sto ti nemas vise od 4 GB, PCI I/O su samo mapirani iznad tih 4 GB kako ne bi zaklanjali memoriju ispod 4 GB)

Ja sam imao iste probleme sa Creative Audigy zvucnom i oni su nestajali i ponovo se pojavljivali u zavisnosti od verzije drajvera.

Na kraju sam po3.14zdeo i izbacio Creative iz masine i sada koristim onboard zvucnu posto mi recording vise ne treba, vec samo playback - a onboard kartica ima SPDIF pa mi svejedno ;-)

Skini novije / starije drajvere - pa probaj vise verzija. Ako neka proradi, ostavi je.