[ cdjole @ 17.09.2008. 16:30 ] @
Pozdrav. Treba da napravim aplikaciju koja bi mi omogucila pretrazivanje nekog foldera i, shodno nekim kriterijumima, kopiranje, brisanje ili premestanje fajlova iz tog foldera (npr. prema imenu). Nasao sam spisak Win32 funkcija, medjutim imam nejasnoca kako da ih iskombinujem i nekih pitanja oko deklaracije. Npr., konkretno za funkciju HANDLE FindFirstFile(LPCTSTR lpFileName, LPWIN32_FIND_DATA lpFindFileData); nije mi jasno sta oznacava ovaj drugi parametar pri pozivu, sta bi tu trebalo konkretno da unesem. Sta bi trebalo da includujem u program, pri radu sa ovim funkcijama tj. da li je dovoljno samo <windows.h>? Takodje me zanima vezano za funkciju BOOL CopyFile(LPCTSTR lpExistingFileName, LPCTSTR lpNewFileName, BOOL bFailIfExists); da li pod "lpNewFileName" mogu da unesem novi naziv fajla sa celom putanjom, tako da mi ga kopira u neki drugi folder ili mora samo naziv (i da ga kopira u radnom folderu)? Da li mogu uz pomoc neke funkcije da izabrani fajl posaljem direktno na stampac (ako je npr. tipa .pdf ili .doc)? Ovo bi mi bila vrlo korisna opcija, ukoliko nije suvise komplikovano, ali i principu su mi one gornje opcije primarne. Bilo kakva pomoc mi je dobrodosla, najbolje bi bilo ako bi neko napisao neki prost konkretan primer, npr. za funkciju FindFirstFile, kontam da bih tako najlakse razumeo ono sto mi nije jasno, a posle bih ja dalje kombinovao. Da napomenem da radim u C++ Builderu. |