[ mr.zhile @ 18.09.2008. 10:42 ] @
Kako bi trebalo obraditi dogadjaj onTitle,koji kod napisati u njemu, da bi se dobio efekat aranziranja,poretka?kao sto se automatski radi sa kontolom DbCtrlGrid |
[ mr.zhile @ 18.09.2008. 10:42 ] @
[ Miloš Baić @ 18.09.2008. 11:37 ] @
Mislim da bi delphi.about.com primer pomogao.
[ Markanto @ 18.09.2008. 11:37 ] @
Code: var imeKolone : String; sql : String; izmijena : boolean; begin izmijena := not izmijena; if izmijena = True then begin imeKolone := Column.FieldName; sql := 'select * from ime_tablice order by ' + imeKolone + ' ASC'; DM.SQLQueryUra.SQL.Clear; DM.SQLQueryUra.SQL.Add(sql); DM.SQLQueryUra.Open; DM.cdsUra.Active := False; DM.cdsUra.Active := True; end else begin imeKolone := Column.FieldName; sql := 'select * from ime_tablice order by ' + imeKolone + ' DESC'; DM.SQLQueryUra.SQL.Clear; DM.SQLQueryUra.SQL.Add(sql); DM.SQLQueryUra.Open; DM.cdsUra.Active := False; DM.cdsUra.Active := True; end; end; POMOGLO ?? [Ovu poruku je menjao savkic dana 18.09.2008. u 15:20 GMT+1] [ mr.zhile @ 18.09.2008. 15:27 ] @
@Milose
Hvala!Ali nisam joos nasao resenje,na About Delphi ima za ADO,a ja radim sa FB,i nemogu nesto da se uklopim. A nemogu da brisem kod (sto si dao u predlogu)jer mi se u gridu otvara tabela.. NECE [ Miloš Baić @ 18.09.2008. 16:34 ] @
Citat: mr.zhile:A nemogu da brisem kod (sto si dao u predlogu)jer mi se u gridu otvara tabela.. Nisam ovo baš najbolje razumeo!?! BTW, koje komponente koristiš za rad sa FB? Koje god da su, prosledi isti kod komponentama koje koristiš i to je to. Nisam probao, al ne bi trebalo da ti pravi problem. [ mr.zhile @ 19.09.2008. 11:44 ] @
Iz linka koji mi je Milos poslao(hvala puno) otkucao sam sledeci kod
Code: procedure TfrmClanovi.DBGrid1TitleClick(Column: TColumn); {$J+} const PreviousColomnIndex:integer=-1; {$J-} var Sort:String; begin Sort:=Column.Field.FieldName; if DBGrid1.DataSource.DataSet is TCustomSQLDataSet then with TCustomSQLDataSet(DBGrid1.DataSource.DataSet) do begin try DBGrid1.Columns[PreviousColomnIndex].Title.Font.Style:=DBGrid1.Columns[PreviousColomnIndex].Title.Font.Style-[fsBold]; except end; Column.Title.Font.Style:=Column.Title.Font.Style+[fsBold]; PreviousColomnIndex:=Column.Index; if (Pos(Column.Field.FieldName,Sort)=1)and (Pos('Desc',Sort)=0) then Sort:=Column.Field.FullName+'Desc' else Sort:=Column.Field.FieldName+'Asc'; end; end; Problem je u tome sto kod nista ne radi!Znam da sam negde pogresio ali ne znam gde,pa najljubaznije molim da mi neko pomogne? I jos nesto da pitam {$J+} sta znaci? Mislim da se {$}oznacavaju naredbe koje se direktno kompajleru prosledjuju...ali ne znam sta ova znaci? Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|