[ stevs986 @ 18.09.2008. 17:58 ] @
U vise slucajeva imao sam sledeci problem. Zelim da iscitavam neke podatke iz txt fajla i posto ima dosta linija to moze da potraje 2-3min, zeleo bih da to propratim ProgressBar-om. Glavni problem mi je na koliko postaviti maksimum ProgressBar-a, jer ne znam unapred koliko ce linija iscitati? Na koji nacin se ovo resava?
[ mmix @ 18.09.2008. 19:20 ] @
Jedini nacin je da ne brojis linije nego ucitane bajtove.
[ Aleksandar Ružičić @ 18.09.2008. 19:27 ] @
maximum vrednost progress bara postavis na velicinu fajla u bajtovima (mozes lako da dodjes do te informacije) i onda citas liniju po liniju, kad procitas jednu liniju (recimo ucitas liniju u promenljivu sLine) onda uvecas vrednost progress bara za sLine.length + 2

ali to ce ispravno da ti radi samo za ascii fajlove sa crlf na kraju svake linije (klasican windowsov text fajl bez enkodinga)

moja preporuka ti je da citas bajt po bajt a ne liniju po liniju, ako ti stvarno treba precizan progress bar (kada citas bajt po bajt mozes da detektujes kad dodjes do eol karaktera i onda bajtove koje imas u baferu pretvoris u string i taj string ti je jedna linija texta)
[ marko1981 @ 18.09.2008. 19:44 ] @
Ako tekstualni fajl koji čitas, ti prethodno formiraš, možeš da u prvu liniju staviš broj linija koji sledi ispod.
[ stevs986 @ 18.09.2008. 20:44 ] @
Mnogo vam hvala na odgovorima i pomoci... Pozdrav