[ toxi_programer @ 19.09.2008. 18:53 ] @
'de ste xD

Treba mi pomoć. Imam MasterPage i gomilu običnih Page-a koji koriste pomenutu master stranicu. Želim da, za svaku od tih stranica, izračunam za koliko vremena je napravljena.

Problem je što ne znam kako to da se izvede. Znam da oduzmem datum započinjanja izvršavanja koda i datum završetka sa izvršavanjem koda, i prikažem TimeSpan. Sve bi to bilo lepo kad bih npr. računa vreme koje je potrebno jednoj funkciji, ili jednoj stranici, ali ako stranica ima master page onda je problem, jer taj kod mora da se nalazi u master stranici.


Pa, može li neki primer?
[ mmix @ 19.09.2008. 19:44 ] @
Ukljuci trace, i za generisanu stranicu ces dobiti izmedju ostalog i timinge kako za celu stranu tako i nested za sve ukljucene komponente, kako za inicijalizaciju tako i za render.
[ toxi_programer @ 19.09.2008. 21:30 ] @
Auh.... A kako? Šta je to, gde je to?
Ček ček... Ja hoću da napišem na stranici, na primer "Stranica je napravljena za 0.2558 milisekundi".
[ mmix @ 19.09.2008. 22:53 ] @
Hehe, dobri stari catch 22 Da bi napisao vreme na stranici moras prvo da izmeris vreme potrebno da se stranica izrenderuje, a kad izmeris vreme onda je stranica vec izrenderovana i ne mozes da napises vreme na istoj

Za trace, pogledaj http://www.asp101.com/articles/robert/tracing/default.asp, mada ima toga dosta po netu izguglaj.

Ono sto npr mozes da uradis je ono sto trace radi, izmeri vreme od BeginInit do EndRender (za prvi mozes da se nakacis na PreInit event, za drugi mozes da overridujes Render metode u kojima ces da pozoves inherited Render i da onda izmeris razliku vremena). E sad posto imas vreme, posle renderovanja ubacis direktno u response stream mali inline javascript blok koji ce da string sa izmerenim vremenom ubaci u neki <div> ili <span> koji vec imas na stranici. To je jedino ispravno resenje, posto ce se u response streamu vec naci </html> tag tako da nije bas po w3c ubacivati novi html kod posle toga, ali za javascript je sasvim ok.

[ toxi_programer @ 20.09.2008. 10:01 ] @
Oket... mmix se oglašava sa pravim rešenjem, kao i uvek.

Hvala na pomoći. Sad ću uspem to da uradim. Pozz