[ SoulFly @ 21.09.2008. 10:16 ] @
| Pozdrav, imam problem da kada pokusham manuelno instalirati shtampach (jer plug & play varijanta ne radi), nemam prikazan ni jedan LPT port kao izbor.
Posto imam noviju plocu bez LPT kupio sam PCI karticu sa njom i instalirao je pravilno...u device manageru pishe da mu je dodeljen LPT3, a za printer port integrisan na plochi, koji nema header izvod, nosi LPT1... i kada ih zamenem i PCI kartici dodam LPT1, i dalje ne mogu manuelno da ga izaberem!?
Shta bi mogao biti problem, kako mogu da dobijem lpt portove nazad?
|
[ Vill @ 21.09.2008. 12:54 ] @
Malo vise informacija moras da das, koja ploca, koji sistem, koji stampac, ne moze ovako, moze da bude mnogo toga
[ SoulFly @ 21.09.2008. 16:51 ] @
Nije bitan model stampaca i maticne ploce za nalazenje razloga zasto ih nema ili resenja za dodavanje portova... na isti nachin se manuelno dodaje i na Asusu i na MSI i na svim ostalima... bitno je da sam rekao da imam PCI karticu sa parallel, da na ploci imam integrisani printer port ali na njega nemam spojen header sa LPT-om, vec sam na ovoj PCI>LPT varijanti, i da je kartica dobro instalirana te LPT portovi prijavljeni u device manageru, ali posle prilikom manuelnog izbora nisu
No hajd, Biostar T-force 965 i stampac HP1100
[ SoulFly @ 21.09.2008. 16:54 ] @
E da, za sistem si u pravu... XP SP3
[ iMiki @ 22.09.2008. 11:38 ] @
Kad krenes sa instalacijom printera imas opciju na kom portu je nakacen printer. Mozda treba da ga ukljucis da bude on line.
[ tdjokic @ 22.09.2008. 15:27 ] @
Pogledaj i BIOS. Tamo ima prilicno opcija oko nekih adresa portova i ukljucenja / iskljucenja integrisanih uredjaja, pa onda ono PnP ili obicno. Mozda da upotrebis one osnovne kombinacije - "najsigurnija" ili "optimalna", bar za probu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.