[ vibeec @ 23.09.2008. 07:45 ] @
Ne uspijevam da instaliram sata driver pri instalaciji Windowsa XP (opcija F6). Zakacim externi FDD, stavim na disketu prave drivere, on ih vidi, navodno ucita. KAd god ukljucim SATA mode u biosu, javlja mi plavi ekran pri podizanju Windowsa.

Postupak : Pristisnem F6 na pocetku instalacije, ucitam driver (specify driver), iskopira Windows XP, zatim prilikom restarta udjem u BIOS, ukljucim SATA mode i pustim instalaciju da ide. Kad se windows podize za instalaciju javlja se plavi ekran (BSD) !!!

Pomoc !!!
[ MajstorRA @ 23.09.2008. 08:53 ] @
Koju gresku javlja BSOD ? (postavi screenshot ako mozes)

Da li je to prva instalacija windowsa na laptopu, ili samo obaras sistem ?
[ Miroslav Cvejić @ 23.09.2008. 10:36 ] @
Ne radiš dobrim redosledom..

1. Uključiš AHCI (sata) režim u BIOSu
2. Pokreneš instalaciju i sa F6 instaliraš drajver

Jer ako prilikom instalacije nije aktivan SATA režim, setup ne instalira drajvere jer mu nisu potrebni. :)
[ vibeec @ 23.09.2008. 21:43 ] @
radio sam tim redosledom. ali... na HP-ov site sam nasao uputstvo koje kaze : Iskljucite sata mode, pokrenete instalaciju, ucitate drivere, iskopira se windows, restartuje. onda ukljucite sata i instalacija ide jer je povukao drivere zajedno sa kopiranjem windowsa.

kad ukljucim sata i ucitam drivere. On prepozna HDD i stisnem F8 i napravim particije. i kad krene da kopira trazi Intel Matrix Storage Manager, koji ne moze da se instalira sa FDD-a. postoji samo 2 vrste FDD koji mogu u tom slucaju da instaliraju te drivere i oba su potpisana od strane Microsofta! nasao sam to na Microsoft site-u. CIGANI !

probao sam sa Nlite tako sto sam sve te drivere integrisao zajedno sa XP-om. i dalje nista.

prosto ne mogu da vjerujem da necu moci da koristim sata mode na mom lap top-u :||

[ vibeec @ 23.09.2008. 21:45 ] @
Javlja stndardnu poruku (BSD) kad ukljucis sata mode a nema drivera !

instaliram na prazan HDD..
[ MajstorRA @ 23.09.2008. 22:36 ] @
Skini ovaj paket, integrisi u windows xp istalacioni cd i probaj sa njim... Trebalo bi da sam pronadje sata drajvere bez ikakvog upozorenja. Imas tutorijal i objasnjenja na sajtu ako ti nesto ne bude jasno.

http://www.driverpacks.net/DriverPacks/DriverPack.php?pag=m
[ zoran_dojkic @ 24.09.2008. 13:10 ] @
A, Vista?
[ vibeec @ 24.09.2008. 19:36 ] @
rijesen problem!

driver pack sam integrisao kompletan u windows xp sa nlite-om! radi sata kao avion...

vista prolazi bez problema, ali mi ne treba ! zamalo da predjem na Linux ;>
[ vibeec @ 24.09.2008. 19:40 ] @
DRIVER PACK rulezz.. hvala..