[ bigguy @ 23.09.2008. 08:53 ] @
Pisao sam nekoliko puta na ovom forumu ali uvek sa nekim uopstenim pitanjima, i sada sam se resio da konkretizujem svoju stvar. Nadam se da ce se naci, kao i do sada, neka dobra dusa koja ce imati pravi odgovor za mene :) Naime, pisem jednu win. aplikaciju i imam 2 problema. Moram napomenuti da sam relativno nov u C# okruzenju i da nemam previse iskustva u programiranju. Prvi problem mi se odnosi na to kako u formi aplikacije da predstavim ID, tako da je korisniku ID vidljiv ali da mu isti ne moze pristupiti i menjati ga, a da se za svaki naredni unos on automatski uvecava + 1. Da li je tada ID potrebno prikazati u labeli ili u texboxu i kako? Rec je o tome da npr. imam prvi unos podataka i njegov ID ima vrednost 1. Pritiskom na dugme "nov unos" otvara se blanko prazna forma u kojoj je definisan ID sa vrednoscu 2. Nadam se da sam ovaj deo pitanja uspesno opisao i da me je neko razumeo :) Drugi problem se odnosi na to da tu vrednost ID (nap. broj 1) treba konvertovati u bar-kod koji bi trebao da bude takodje prikazan u formi. Da li neko zna da li C# to moze da radi, i kako se to radi? Prema nekim informacijama (moram priznati, sturim!) C# kao jezik poseduje neke funkcije koje mogu automatski da konvertuju brojeve u bar-kodove, ali ja ne znam kako. Pomoc bi mi dobro dosla u ovim napetim trenutcima :( |