[ Ivcha018 @ 23.09.2008. 15:27 ] @
Znam da cete da me uputite na slicne teme kojih ima dosta, ali nista nije pomoglo. Znaci, reinstalirao sam Windows (XP SP2) na 2 racunara uporedo. Nakon svih programcica, podesavanja, doslo je vreme da probam internet. Jednostavno sam iscupao mrezni kabli iz svog (treceg) racunara i ukljucio u jedan od sveze instaliranih, i pojavila se poznata poruka: this connection has limited or no connectivity. Posle malo igranja setio sam se da resetujem modem i problem je bio resen, tj mreza je lepo radila. Nakon toga sam presao na drugi racunar. Ista stvar, this connection has limited or no connectivity, opet sam resetovao modem, palio/gasio, nekoliko puta restartovao racunar, podesavao adrese, sve bezuspesno. Probao sam modem da konektujem i USB kablom, instalirao drajvere za modem, problem se nije resio, opet izbacuje istu poruku. Ne znam koliko je bitno, u pitanju je kablovski internet, modem Thomson. Kada sam vratio mrezni kabli u svoj racunar, trebao sam samo da restartujem modem i sve je funkcionisalo. Posle svega, odnesem racunar kolegi, vlasniku. On ima ADSL, modem Sagem ne znam tacno model. Nadao sam se da ce kod njega da radi kako treba medjutim javlja se ista poruka. Da, i probao sam da resim problem uz pomoc WinsockxpFix i jos nekom zakrpom za windows WindowsXP-KB884020-x86-enu. Ima li pomoci, ili je racunar osudjen da radi sa starijom verzijom windowsa? Nisam pomenuo da sam na problematicnom racunaru ponovio kompletnu instalaciju windowsa, problem je ostao :s Izvinite zbog opsirne poruke, mislim da je bolje sve odmah da pojasnim.... |