[ peca26000 @ 24.09.2008. 19:53 ] @
ja sam ovde pocetnika sto se tice foruma .Treba mi shema da budem donekle siguran da ce mi raditi mikrofon elektret koji ima u sebi fet tranzistor koji je 2sk30.Vecina ima taj tranzistor u sebi ali me zanima dali postoji neki standard za elektrete frekventna karakteristika mikrofona a ne sam tranzistor fet koji je u njemu je odlican medjutim desava se da kondezator je u nano-faradima i to je nedostatak po meni pa se postavlja pitanje kada je taj kondezator mikro-faradima dolazi do nelinearnosti sto mi nije jasno u kom rezimu radi mikrofon dali je mozda logaritamski napon iz njega.Precizno merenje zvucnika,zvucnih kutija frekventne karakteristike i potom bazdarenje skretnica koje nisu idealne u slucaju da karton membrane neprenosi neki od opsega kako los namotaj zvucnika od aluminijumske jace folije sto je postao obicaj na svim zvucnicima itd... Eto zato bi mi trebala informacija sto se tice mikrofona a ovo ostalo sam opisao zasta mi treba.Mnogi misle da ono sto cuju da je dobro medjutim ima tu svega i svasta a mogu biti vrhunski uredjaji ali to nije sustina ako je neko audiofil moze biti u neznanju jer to ne moze videti sta ide iz kutija ili zvucnika koje je trovanje u pitanju. Jer zvuk je po meni i dalje nauka sa malo para moze se dosta toga uradi ako se zna kako? |