[ slkapetan @ 25.09.2008. 09:45 ] @
Windows 2003 server sa jednom partcijom , sa podacima i aplikacijam, da li je bezbedno da se particionise na dve i vise particije sa recimo partition magic-om ili drugim
[ calexx @ 25.09.2008. 10:10 ] @
Ne postoji bezbedno particionisanje, nikad se ne zna odakle marfi može da se pojavi. Moj predlog je da prvo napraviš backup tj image pa onda particionišeš. Ako negde zapne, vratiš kako je bilo pa tražiš drugi način.
[ brainbuger @ 25.09.2008. 11:45 ] @
Obrati pažnju na to da će ti najverovatnije trebati PM verzija (ili neka drugi alat) koji radi na server platfromi. Takodje i to da ima dosta partition alata koji ne rade kako treba sa RAID diskovima.
Full system backup svakako, a bilo bi dobro da probaš prvo na nekoj drugoj mašini.

Ne znam šta taj server opslužuje i koliko je bitan, ali Ja lično, na produkcijskom serveru nikad ne bih to radio. Kad sagledam moguće rizike i današnje cene hardvera, jeftinije mi je da dodam drugi disk ;-)
[ andre2000 @ 25.09.2008. 12:34 ] @
Nikako! Ni ne pokušavati! Ako se nisi setio ti ili ko god je instalirao produkcioni server da to tada napravi, nemoj ni sad. Eventualno da dodaš novi disk, ko što brainburger reče, ili ako si planirao reinstalaciju, pa da tad napraviš kako si mislio.
[ someone_bl @ 26.09.2008. 07:24 ] @
ja radio sa partition director, sada mislim da se zove disk director i nikakvih problema nije bilo, osim ako su particije dinamicke... tu nastaju veliki problemi, ali nije nemoguce :)