[ zele_dronjak @ 25.09.2008. 23:10 ] @
e ovako treba da napravim sistem kojim cu povezati 4 kamere, te taj signal poslati linkom na nekih 5 km udaljnosti, cuo sam da se to moze jeftino odraditi sa analog. risiverom. sta predlazete...
[ yu1ny @ 26.09.2008. 10:47 ] @
Pa nek' ti "jeftino" odradi taj što ti je rekao

Možda je mislio da za prijemnik iskoristi satelitski tanjir i satelitski prijemnik? U principu može, ali šta misliš kolika snaga predajnika treba za tih 5 km i to samo ako imaš čistu optičku vidljivost?

Pogledaj malo na netu, ima opisa kako se LNB modificira da bude primopredajni uređaj (korišćenje u wireless-u), možda tu dobiješ neku ideju.
[ zoomtronic @ 26.09.2008. 13:38 ] @
Pa i nije baš jeftino, potrebne su ti 4 kamere, u zavisnosti od kvaliteta optike varira i cena , osim kamera treba ti i četvorokanalni DVR koji ima mrežnu kartu, pa ga lepo nakačiš na net,(usput treba da imaš statičku IP idresu) i sa udaljenog okruženja možeš pratiti šta se dešava pred kamerama. Nisam spomenuo razvlačenje kablova, kanalice...
nije baš da ćeš jeftino da prođeš..
[ yu1ny @ 26.09.2008. 13:48 ] @
Za DVR ne mora statička IP, može i dinamička, samo se ruter podesi na koji port da izlazi...

Čovek je pitao za video link, ja sam shvatio (čim piše o satelitskom prijemniku) da je to bežični prenos video signala?