[ Backy @ 26.09.2008. 12:06 ] @
kako da izmerim voltažu okidanja nekog baš starog blica? (exakta pa par slova povlaka 21 :D) tražio sam specifikaciju za tačan model, ali nema ga nigde na internetu... imam samo digitalni multimer |
[ Backy @ 26.09.2008. 12:06 ] @
[ StORM48 @ 26.09.2008. 12:29 ] @
Uključiš ga, pustiš da se napuni, a onda postaviš unimer na 1000V jednosmerne, prikačiš prvo masu na masu, a crvenu na glavni kontakt (onaj u sredini) i pratiš šta pokazuje unimer. Ako blic okine, onda obrneš polaritet, prethodno sačekavši da se blic napuni.
Mnogo je bolje pitanje - na šta bi tačno kačio taj blic? Svojevremeno sam bunario po netu dozvoljene hot-shoe napone za razna tela/proizvođače, pa otprilike znam šta koji može da izdrži. Pozdrav [ Backy @ 26.09.2008. 21:53 ] @
na d80, dok ne pribavim sb600 :D tako sam i mislio da se meri al nisam bio siguran... ali i dalje nisam siguran dal će kineski instrument izmeriti peak ili neku vrednosu u random trenutku pošto se brojke na ekranu sporo osvežavaju...
[ BiiigMuzzy @ 26.09.2008. 22:56 ] @
Citat: Backy: ali i dalje nisam siguran dal će kineski instrument izmeriti peak ili neku vrednosu u random trenutku pošto se brojke na ekranu sporo osvežavaju... Samo ti izmeri. Napon na kontaktima za okidanje se ne menja... kako se kondenzator napuni, tako napon stoji. Pozdrav! ![]() [ czarkovic @ 10.10.2008. 10:42 ] @
Sve u vezi Strobe Trigger Voltages: http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html
Ima dosta triger voltaža za razne bliceve po proizvodjačima. [ Abdee @ 10.10.2008. 22:41 ] @
Cak i ako blic ne mozes da koristis sa D80, opet si na dobitku jer ga mozes fino staviti na kockicu pa dobiti veoma upotrebljivo studijsko ali i terensko svetlo. Pogledas lepo One Light tutove i udri...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|