[ đambulaja @ 26.09.2008. 16:20 ] @
[ đambulaja @ 26.09.2008. 16:20 ] @
[ concluzije @ 29.09.2008. 18:36 ] @
Po meni isto ovo šta si napisao za riješenja "drži vodu" , jer ovako postavljena dioda sa katodom u liniji sa + izvorom nebi smijela propuštati napon??
Hmm, ne znam di taj profesor "krije zeca" , možda netko kompetentniji na forumu zna, sad je baš i mene zaintrigiralo..... [ robert63 @ 29.09.2008. 20:14 ] @
Dioda redno sa napajanjem ( i to kontra polarizovana) je ubacena u zadatak
kao " ***eb " onima koji se trude! Pazi nema oznake,ne kaze ni da li je mozda Germanijumska, pa kroz nju i nesto mozda "curi od struje" Ali ovako "nasuvo" to je ZEZ-koji je ubacen tu da poremeti stvari ! Ili je pogresno nacrtana dioda. [ đambulaja @ 29.09.2008. 20:44 ] @
Citat: robert63: Dioda redno sa napajanjem ( i to kontra polarizovana) je ubacena u zadatak kao " ***eb " onima koji se trude! Pazi nema oznake,ne kaze ni da li je mozda Germanijumska, pa kroz nju i nesto mozda "curi od struje" Ali ovako "nasuvo" to je ZEZ-koji je ubacen tu da poremeti stvari ! Ili je pogresno nacrtana dioda. Pa da upravo u tome i je stvar. Ta dioda nema nikakvog smisla. Roberte profesor je naglasio da je dioda idealna tako da isgurno nista ne curi kroz nju. [ gama-ray @ 29.09.2008. 21:10 ] @
ovo je profesor koji i meni predaje(čeka me njegov ispit-prekosutra:-I) i inače zadatak je u zbirci zadan bez ove diode, i može se jednostavno riješit(bez diode).
Evo ja san maloprije proba spojit u EWB-u i uzeo sam u obzir da je idealna dioda i opet je tekla neka struja kroz odvoda(-60nA), a napon Uds(0.364nV), a Uizl isto tako. OFF: Inače ovaj profesor da nekad "čudne" zadatke tako da mu se nekad mora teoretski objasnit ovo--al inače kad da ovkav tip da ubaci neku ludost onda se od studenta očekuje "inžinjerski" način razmišljanja--dioda je uvaljena kao zaheb ON: moje mišljenje da bi ovo mogla bit struja manjinskih nosioca, a ovaj napon Ut(naponski ekvivalent temperature). a za odgovor kako izračunati statičku radnu točku nemože se izračunat jer ti se ne sjeku nigdje radni pravac i prijenosna karakteristika mosfeta [ đambulaja @ 29.09.2008. 22:58 ] @
Citat: gama-ray: ovo je profesor koji i meni predaje(čeka me njegov ispit-prekosutra:-I) i inače zadatak je u zbirci zadan bez ove diode, i može se jednostavno riješit(bez diode). Evo ja san maloprije proba spojit u EWB-u i uzeo sam u obzir da je idealna dioda i opet je tekla neka struja kroz odvoda(-60nA), a napon Uds(0.364nV), a Uizl isto tako. OFF: Inače ovaj profesor da nekad "čudne" zadatke tako da mu se nekad mora teoretski objasnit ovo--al inače kad da ovkav tip da ubaci neku ludost onda se od studenta očekuje "inžinjerski" način razmišljanja--dioda je uvaljena kao zaheb ON: moje mišljenje da bi ovo mogla bit struja manjinskih nosioca, a ovaj napon Ut(naponski ekvivalent temperature). a za odgovor kako izračunati statičku radnu točku nemože se izračunat jer ti se ne sjeku nigdje radni pravac i prijenosna karakteristika mosfeta Ja san isto spojia u EWB-u (5.12) i sve vrijednosti su mi ispale nula. Nista kolega vidimo se preksutra i sretno na ispitu..... [ Ante_Balota @ 25.02.2009. 10:08 ] @
Pozdrav!
Pardon šta sad upadana na ovu temu, ali zanima me samo koji mosfet da koristin u ovon spoju? ako ko zna? Hvala! [ Ante_Balota @ 08.03.2009. 18:34 ] @
Nitko ne zna?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|