[ c00l3D @ 26.09.2008. 21:10 ] @
Pozdrav svima, izgleda da jedini ja ovdje postavljam pitanja na koja skoro nikad ne dobivam odgovore al da probam sa jos jednim...

Postoji jedan program koji koristimo u firmi i cija polja treba da se popune, dakle kad se pojavi forma trenutno se rucno prepisuju podaci iz jedne access tabele u tu formu. Da li neko zna način kako se mogu samo selektovati ta polja u accessu, uraditi CTRL+C i da se na primjer kad se ode na onaj program pritisne F12 i da se automatski popune polja na tom programu podacima iz clipboarda (podacima iz one access tabele). Naravno radi se o C# programskom jeziku. Postoji jedan program koji radi slicnu stvar ali nije uvijek korektan pa me interesuje na koji se nacin mogu prebaciti automatski podaci u tu novu formu.
[ mmix @ 28.09.2008. 16:25 ] @
Iskoristi Clipboard.GetTex() metod iz System.Windows.Forms namespace-a. Za kopiranu regiju iz Excela dobices string gde su polja razdvojena sa \t (Tab) a redovi sa \r\n (CrLf). Sad je na tebi da vidis kako mozes da iskoristis te podatke u svojoj formi.


PS: Ista prica vazi i za access, samo sto access autoamtski ubaci imena kolona u prvi red izlaza.
[ c00l3D @ 10.10.2008. 16:11 ] @
E hvala na odgovoru ali skonto sam princip napravljeno i radi odlicno :)

Hvala jos jednom
[ c00l3D @ 15.10.2008. 13:16 ] @
Rijesio sam dio problema samo imam jednu gresku koju bas ne mogu da savatim sto se dogadja pa MOLIM da mi pomognete.

Prvo nadjem formu koristeci
Code:

            Interaction.AppActivate(tbCaptionForme.Text); // Prima parametar caption koji forma ima


i zatim posaljem niz komandi i textova toj formi preko SendKeys
Code:

            SendKeys.SendWait("Prvi text");
            SendKeys.Send("{TAB}");
            SendKeys.SendWait("Drugi text");
            SendKeys.Send("{TAB}");
            SendKeys.SendWait("Treci text");
            SendKeys.Send("{TAB}");Ovo dobro radi prvi put, medjutim drugi put i dalje počne mi preskakati polja i upisuje mi nasumice po citavoj formi ali opet u redosljedu. Moje pitanje je u cemu je prolem sa ovom komandom i kako da svaki put postavim fokus na prvi text box u nekoj vec pokrenutoj aplikaciji.

Problem je bio sljedeci za one koji nisu procitali:
Treba da napravim program koji ce kad se pokrene sa moje forme uzimati podatke i prebacivati u formu vec pokrenutog programa. Na primjer napravim svoju aplikaciju koja ima jedan text box u kome pise "ping www.google.com" i jedno dugme. Prije toga pokrenem Run iz start menia i vratim se na svoju formu i kliknem na to dugme, koje ce onda imati funkciju da se fokusira na drugu formu i upise text iz mog text boxa u kojem pise "pinga www.google.com" i prekopira u Run program i klikne OK. To sam ja uradio sa gore navedenim komandama. Medjutim problem mi nastaje ako sad vise puta kliknem na to dugme a na primjer ako nije bila rijec o aplikaciji run nego nekoj drugoj sa vise text boxova on mi nasumice pise po tim boxovima.